Οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα φαίνεται ότι βάζουν στο κάδρο της Δύσης και τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο.

Κυρίως οι ΗΠΑ που το τελευταίο διάστημα καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να τελειώνουν με το καθεστώς Μαδούρο, έχουν βάλει στο στόχαστρο τις σχέσεις που είχε ο παρανοϊκός ηγέτης με πρωθυπουργούς και κόμματα της Δύσης.

Από την έρευνα φαίνεται οτι έχουν προκύψει πολλά στοιχεία που σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το καθεστώς Μαδούρο, κάτι που δεν έχει κρύψει ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο εκείνο που ενδιαφέρει τον ξένο παράγοντα δεν είναι οι διπλωματικές σχέσεις που διατηρούσαν οι δυο ηγέτες, αλλά αν υπάρχουν αλλά θέματα που μπορεί να δημιουργήσουν μείζονος σημασίας ζητήματα.

Γι αυτό και οι ξένοι, φαίνεται ότι εστιάζουν στο προεκλογικό ταξίδι του στενότερου συνεργάτη (εκείνη την περίοδο) του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα, παρέα με τον δικηγόρο των off shore Αρτέμη Αρτεμίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, είναι ικανή για να βάλει στο στόχαστρο, όσων αντιμάχονται το καθεστώς Μαδουρο, τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.