Την ανάγκη παροχής μέτρων για την ελάφρυνση των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων αισθάνθηκε ξαφνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που αντιλαμάνεται ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησής του μειώνεται δραματικά μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή των Ελλήνων. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ κατά τη συζήτησή του με τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο. 

Ειδικότερα, σημείωσε πως «η κυβέρνησή μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα και επιμονή, με στοχοπροσήλωση και σκληρή δουλειά, το έργο της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας με βασικό προσανατολισμό, με όραμά μας, τη δίκαιη ανάπτυξη».

«Στόχος μας, τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να μπορούν πολύ ξεκάθαρα να συγκρίνουν την Ελλάδα τού σήμερα με τη χώρα που μας παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος τέσσερα χρόνια πριν» πρόσθεσε.

«Όλοι ήδη έχουν αρχίσει να βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι πρόκειται για μία χώρα, «στην οποία δημιουργούνται όροι και προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση». «Να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της παρακμής, της χρεοκοπίας και του εκφυλισμού και να οικοδομήσουμε μία χώρα δυναμική, με αυτοπεποίθηση. Μία χώρα που στηρίζεται πια στις δικές της δυνάμεις. Μία χώρα πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή, στα Βαλκάνια, στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη» τόνισε.

ΟΙ... ΦΙΛΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερη διότι λαμβάνει χώρα λίγα μόνο 24ωρα μετά την κύρωση από τη μεριά του ελληνικού Κοινοβουλίου, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είπε ότι είναι ένα πολιτικό, ιστορικό γεγονός που σηματοδοτεί: «Την επίλυση μιας ιστορικής εκκρεμότητας με τους γείτονές μας, με τη Βόρεια Μακεδονία. Το πέρασμα σε μια νέα εποχή συνεργασίας, αλληλεγγύης και φίλιας στα Βαλκάνια. Την ήττα του εθνικισμού, των εθνικισμών, και από τις δύο μεριές των συνόρων που είναι την ίδια στιγμή η νίκη των δυνάμεων που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν το μέλλον των δύο λαών στους πατριδοκάπηλους και τους εμπόρους του μίσους».