Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα προς τον ίδιο να είναι υποψήφιος οπουδήποτε θέλει με τον ΣΥΡΙΖΑ «αποκάλυψε» ο πρώην υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στη διευκρίνιση του δημοσιογράφου «πάντως μας αποκαλύψατε νωρίτερα ότι σας είχε προτείνει, να μπείτε σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, και εσείς να ήσασταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας» ο πρώην υπουργός έδωσε την εξής απάντηση: «Βέβαια, όπου θέλω να είμαι. Και εγώ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να κάνουμε καινούριο κόμμα. Αυτή ήταν η πρότασή του βεβαίως». Ο Γιώργος Παπαδάκης μάλιστα επέμεινε επαναλαμβάνοντας «και να είστε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας» ο πρώην υπουργός ήταν και πάλι ξεκάθαρος «Επικρατείας, εγώ δεν έχω πρόβλημα, εγώ δεν θα πήγαινα Επικρατείας».

Την παραπάνω «διαπραγμάτευση» μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου είχαν αποκαλύψει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ με δημοσίευμα τους τον περασμένο Οκτώβριο.

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ήταν αυτός που στην τελευταία συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα έθεσε ως όρο για τη μη πτώση της κυβέρνησης την εξασφάλιση «εγγυήσεων» για το δικό του πολιτικό μέλλον και μερικών ακόμη πιστών βουλευτών του κόμματός του, αν και στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχη πρόταση φέρεται να του είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας, ώστε να τον διευκολύνει στην προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών.»

Ο Πάνος Καμμένος τότε είχε σπεύσει να υποβαθμίσει και να απαξιώσει το ρεπορτάζ, μέσω Twitter, κατά την προσφιλή του τακτική.