O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ Τζανακόπουλος απάντησε: «Ο κ. Πολάκης και το υπουργείο Υγείας ρωτήθηκαν για θέματα με πιεστικό τρόπο και αυτά είναι ζητήματα για τα οποία έχει απαντήσει ο ίδιος αρκετές φορές». Στο ερώτημα αν συμφωνεί με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς του κ. Πολάκη είπε: «Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε ένα μιντιακό σύστημα που θέλει να συγκαλύπτει τις θετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του κ. Πολάκη και εσείς συμφωνείτε ότι εκδοτικά συγκροτήματα θέλουν να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης».

Στοχοποίηση Κουντουρά

Ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε ακόμα για απόπειρα στοχοποίησης της κας Κουντουρά η οποία όπως είπε είναι μια σπουδαία υπουργός. Είπε ακόμα ότι επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο της και τις επιδόσεις της υπάρχει μια επιχείρηση να πληγεί ηθικά. Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, είπε είναι γιατί είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει την Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει, είπε ακόμα και κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για την επιχείρηση στοχοποίησής της.