Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών τον Απρίλιο, ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα», παρότι χαρακτήρισε λογικό το σενάριο να στηθούν κάλπες τον Μάιο. Όπως είπε, «πράγματι είναι λογικό, ο Μάιος για εκλογές. Δεν αποκλείω να προκηρύξουν εκλογές τον Μάρτιο για τον Απρίλιο γιατί βλέπω μεγάλη σπουδή για θέματα που λένε ότι είναι εκκρεμότητες, κάτι ρουσφετάκια που θέλουν να περάσουν. Ο Τσίπρας δεν λέει ότι τώρα θα περάσουμε τα ευχάριστα;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε λόγο, επίσης, για κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη. Όπως σημείωσε, «ό,τι κίνδυνος υπάρξει τώρα θα υπάρξει για τις καταθέσεις. Κανείς δεν θα δώσει χείρα βοηθείας. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι ένα κούρεμα 20-30% των καταθέσεων για να λύσει το θέμα των κόκκινων δανείων».

«Αυτό είναι έγκλημα, θα γυρίσει την Ελλάδα 10 χρόνια πίσω», τόνισε ο κ. Λεβέντης και επισήμανε ότι στο EuroWorking Group «έκρουσαν το καμπανάκι κινδύνου για επιστροφή στην ανεξέλεγκτη κατάσταση του 2009. Άμα δείτε τα νομοσχέδια είναι όλο έξοδα».

Αναφορικά με τον Πάνο Καμμένο και τη στάση του στη Βουλή από εδώ και πέρα, αναρωτήθηκε: «Ο Καμμένος τι να εκβιάσει; Το έχασε το παιχνίδι. Μπορούσε να εμποδίσει πριν να πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες. Άλλο αν έχει υπόψη του σκάνδαλα που έγιναν. Αυτό δεν το αποκλείω, αλλά να εκβιάσει με τους βουλευτές που του έμειναν δεν το βλέπω». Και σημείωσε: «Δεν έχω αντίρρηση να αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής».