«Εδώ δεν μιλάμε για κάτι το οποίο θεσμικά έρχεται στη Βουλή για να υπάρξει μια τροποποίηση, είναι κάτι το οποίο έχει πρόδηλη την εικόνα ενός πολιτικού ανταλλάγματος και αυτό είναι κάτι το οποίο αν ο κ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να το υπερασπιστεί εμείς πολιτικά, ιδεολογικά και αξιακά δεν μπορούμε να το στηρίξουμε», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο και ερωτηθείς αν θα συνηγορήσει το ΚΙΝΑΛ με την τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής για τη διατήρηση των ΚΟ.

Αναφερόμενος στην παραίτηση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε, ότι «Η συζήτηση έχει περάσει από τα όρια του σοβαρού στα όρια της πλάκας», προσθέτοντας στη συνέχεια, πως «Ο κος Παπαχριστόπουλος είχε πει οτι θα παραιτηθεί Πέμπτη, τώρα το πάει για Παρασκευή, την Παρασκευή το μεσημέρι του έχει χαλάσει το αυτοκίνητο.

«Διαπραγματεύσεις θα δούμε οτι κανει ο κος Τζανακοπουλος, χθες έκανε ένα βήμα πίσω μπορεί να αλλάξει τον κανονισμό, εν πάση περιπτώσει απειλές εκτοξεύει ο κος Καμμένος, λεει ότι του είχε προτείνει ο κος Τσίπρας να είναι το Νο 1 στο επικρατείας, όλα αυτά δείχνουν αυτό που είπαμε εμείς από την πρώτη στιγμή ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν απολύτως ταυτισμένοι σε όλα και τώρα αλληλοεκβιάζονται δημοσίως μπας και κρατήσουν αφενός τα μυστικά τους και αφετέρου τις θέσεις» τόνισε.

Αναφορικά με τη συνάντηση Γεννηματά –Παπανδρέου είπε ότι όπως και με τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έχει μια διαρκή επικοινωνία και επαφή με αφορμή ότι σήμερα είναι η εκτελεστική γραμματεία και την Κυριακή η Κεντρική Επιτροπή και πρόσθεσε ότι οτι έγινε η συζήτηση για να δούμε πως θα φτάσουμε στο συνέδριο το οποίο είναι στο τέλος Μάρτη.

«Αυτό αφορούσε η κουβέντα και όλοι όσοι προσπαθούν να φτιάξουν σενάρια προερχόμενοι από το ΣΥΡΙΖΑ πέφτουν διαρκώς έξω. Τα Fake news έχουν και τα όριά τους. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία τους να παρουσιάσουν είτε τον κ. Κουικ και την κα Κουντουρά από τη μια είτε κάποιους άλλους ως Κεντροαριστερή διεύρυνση ή να δημιουργήσουν άλλου είδους θέματα όμως το ΚΙΝΑΛ θα είναι πάντοτε εκεί εμπόδιο για αυτούς και βασικός πυλώνας για την πρόοδο της χώρας» ειπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ 

Τέλος, όσον αφορά το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι είναι για τους ίδιους μια μεγάλη ευκαιρία και για να ξεκαθαρίσουν προς όλους τις προτάσεις τους, τις λύσεις μας και ταυτόχρονα να επισημάνουν την αυτόνομη πορεία της παράταξης.

«Οι πολίτες καθημερινά μας ζητούν να είμαστε απέναντι στον κ. Τσίπρα, στην πολιτική της γκαζόζας και τους υποστηρικτές του Μαδούρο και απέναντι σε αυτούς οι οποίοι στη ΝΔ εκφράζουν την πραγματική συντήρηση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», τόνισε ο Παύλος Χρηστίδης.