Αποφασισμένη να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια, την πολιτική βαβυλωνία, τις διαφωνίες και τη συνεχόμενη φαγωμάρα είναι η Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση της ΕΓ του Κινήματος Αλλαγής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με σκοπό τη σύνταξη του οδικού χάρτη για το έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, στέλνοντας σαφή μηνύματα, εντός και εκτός των κομματικών τειχών. 

Ξεκίνησε την ομιλία της εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα που τον χαρακτήρισε «χορηγό της ακροδεξιάς».

Αναφερόμενη στο επικείμενο έκτακτο συνέδριο το χαρακτήρισε κρίσιμο και ξεκαθάρισε πως το Κϊνημα Αλλαγης απαντά με ένα μεγάλο «όχι» στη λογική των μετώπων, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατηγικός μας στόχος η αυτόνομη πορεία, προσέθεσε. Με αυτό το σκεπτικό ζήτησα το έκτακτο συνέδριο, συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έφερε το μεταβατικό στάδιο της πολυκομματικής λειτουργίας.

Δε μπορεί να συνεχιστεί η πολυφωνία που θολώνει το στίγμα μας, ξεκαθάρισε. Τα κόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κάνουν μερικά βήματα πίσω, είπε απευθυνόμενη στα μέλη της Εκτελεστιικής Γραμματείας.

Στη τοποθέτηση του ο Γιώργος Καμίνης άσκησε κριτική για τη μέχρι τώρα πορεία του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι εμφάνισε σημάδια αποδόμησης. Έκανε λόγο για έλλειμμα προοδευτισμού, για δυσλειτουργία των κομματικών οργάνων, δίνοντας ως παράδειγμα το πολιτικό συμβούλιο των «6» ενώ, επισήμανε το ότι δεν έχει λυθεί το θέμα με τους κορυφαίους στα ψηφοδέλτια, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι «παρών» κι ότι στηρίζει «το εγχείρημα».

Στην κριτική του δημάρχου Αθηναίων, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι το πολιτικό συμβούλιο των «6» που είχε συγκροτηθεί με δική της απόφαση ήταν διορισμένο και τα μέλη του δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν εξέφραζε την πλειοψηφία και τους συσχετισμούς στο εσωτερικό του κόμματος ενώ, όσον αφορά τα ψηφοδέλτια διερωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω ποιοι είναι και ποιοι δεν δεν κορυφαίοι. Τι πάει να πει ανασφάλεια;». «Κανένας αρχηγός μέχρι τώρα δεν δέχθηκε τόσες πιέσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων», είπε στη συνέχεια.

Έντονα αντέδρασε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και στις τοποθετήσεις του Δημήτρη Ρέππα, αλλά και στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ που έδειξαν αρνητισμό όσον αφορά την πραγματοποίηση του συνεδρίου, εκφράζοντας φόβους για τις διαδικασίες του, αλλά και την εκλογή των οργάνων σε αυτό. 

«Έχουμε πάρει τις αποφάσεις για το συνέδριο και δεν θα πρέπει να δημιουργούμε εντυπώσεις», απάντησε η Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να λειτουργήσουν όλοι συντεταγμένα εν όψει του συνεδρίου και των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων. 

Ξεκαθάρισε δε, ότι «Τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες και λειτουργούν με πλειοψηφίες και μειοψηφίες» ενώ, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί να μετατραπεί το συνέδριο σε μάχη χαρακωμάτων μηχανισμών.

«Προσωπικά δεν έχω δύο αναγνώσεις, έχω μπέσα» είπε σε κάποιο άλλο σημεί της ομιλίας της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. 

Στη δευτερολογία της η κα Γεννηματά συμφώνησε απόλυτα με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος στην παρέμβασή του έκανε λόγο για θετικά και αισιόδοξα μηνήματα που έρχονται από όλη την χώρα για το Κίνημα Αλλαγής.