Επίσημη παραβίαση του ελληνικού συντάγματος χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης την επιστολή του πρωθυπουργού στον Νίκο Βούτση, με την οποία του ζητά να μην προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ερωτηθείς για τις πιθανές αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής και για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής είπε, ότι περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ προσθεσε ότι «Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση για πρόταση μομφής, δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει στο μέλλον αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απόφαση εκ μέρους της ΝΔ». 

«Περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα κάνει ο κ. Βούτσης. Δεν θα ήταν και κομψό εκ μέρους μας να πούμε ή κάνεις αυτό ή σου κάνουμε πρόταση μομφής θα ήταν σαν να θέλαμε να τον εκβιάσουμε. Προς το παρόν περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι προτάσεις που θα κάνει σε λίγο ο κ. Βούτσης στην αρμόδια επιτροπή διότι αν πραγματικά προτείνει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής αυτό να ξέρετε ότι θα είναι κάτι που θα έχει γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του κοινοβουλίου. Αυτή η επιτροπή του κανονισμού έχει ορισμένες ιδιομορφίες, πρώτον δεν εμπλέκεται καθόλου η κυβέρνηση. Απαγορεύεται εκ του συντάγματος η κυβερνηση να εκφέρει άποψη για τη Βουλή. Η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση δεν ελέγχεται η Βουλή από την κυβέρνηση για αυτό από το σύνταγμα απαγορεύεται η έκφραση γνώμης της κυβερνήσεως για τον κανονισμό της Βουλής. Αυτό δηλαδή που έκανε ο κ. Τζανακόπουλος προχθές ήταν παραβίαση του ελληνικού συντάγματος, εν πάση περιπτώσει συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια ούτως ή άλλως το έχουν κάνει τρύπες όμως εδώ μένει να δούμε τι θα κάνει ο κ. Πρόεδρος της Βουλής. Αυτή επιτροπή στην ιστορία της δεν έχει ποτέ αποφασίσει τίποτα χωρίς ομοφωνία, η λογική είναι ότι εκεί μέσα γίνεται μια ζύμωση, συμφωνούν όλα τα κόμματα και έχουμε έναν κανονισμό που τον σέβονται όλοι. Τώρα έχουμε ήδη τη δημόσια εκφρασθείσα βούληση όλων των κομμάτων της αντιπολιτεύσεων ότι αρνούνται την αλλαγή του κανονισμού εν μέσω της συνόδου και προς την κατεύθυνση που είπε ο κ. Τζανακόπουλος. Άρα αν ο κ. Βούτσης αποφασίσει να προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού αυτό θα σημάνει ότι για πρώτη φορά θα έχει παραβιαστεί ο κανονισμός εν μέσω της συνόδου και θα έχει παραβιαστεί και η ομοφωνία. Καταλαβαίνουμε ότι για να γίνει κάτι τόσο σοβαρό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκβιαστεί από τον Π.Καμμένο.», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης 

Ερωτηθείς πώς τους εκβιάζει ο Πάνος Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «Πολιτικός εκβιασμός δεν μπορεί να είναι διότι ο κ. Καμμένος δε έχει πλέον την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ρίξει τον κ.Τσίπρα άρα όταν λεει ο κ. Καμμένος «εάν μου διαλύσουν την ΚΟ εξωθεσμικά τότε πάμε σε πόλεμο και δεν θα φτάσουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου» δεν μπορεί να εννοεί πολιτικό τρόπο γιατί πολιτικά δεν μπορεί να τους ρίξει».

«Εάν προτείνουν αλλαγή του κανονισμού πάει να πει ότι ο κ. Τσίπρας εκβιάστηκε από τον Καμμένο άρα και ο κ.Τσίπρας και ο κ.Βούτσης και όλοι είναι σε άρα πολύ δύσκολη θέση. Αν δεν αλλάξει όμως ο κανονισμός και διαλυθεί η ΚΟ του κ. Καμμένου τότε θα πρέπει ο κ. Καμμένος να αποδείξει αν έχει κάτι στα χέρια του ή όχι», τόνισε

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Ο κ.Τσίπρας έχει 6 πρόθυμους οι οποίοι έρχονται σε κάθε ψηφοφορία και ψηφίζουν υπέρ του κ. Τσίπρα όσο αυτό συμβαίνει η κυβέρνηση τεχνικά μπορεί να μείνει στην εξουσία. Εγω δεν βλέπω τον Τσίπρα έτοιμο να αφήσει την εξουσία. Έχω την άποψη ότι θα μείνει μέχρι τελευταία μέρα... δεν λεω ότι θα μείνει γιατί έχει κάποιο ιδεολογικό θέμα ο Τσίπρας, θα μείνει γιατί η εξουσία είναι γλυκιά».