Συγκεκριµένες προϋποθέσεις για τη συνεργασία του µε τον Πάνο Καµµένο βάζει µε συνέντευξή του στα «Π» ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προαναγγέλλει παράλληλα «πατριωτική συµµαχία» κοµµάτων για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Η Συµφωνία των Πρεσπών πέρασε από τα Κοινοβούλια FYROM και Ελλάδας. Υπάρχει, πιστεύετε, πλέον τρόπος να αλλάξει ή να ανατραπεί;

Πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ελλάδας. ∆εν πέρασε από τον ελληνικό λαό. Πέρασε όχι µε ελευθέρα βούληση, αλλά µε τον εκβιασµό και την πίεση άλλων παραγόντων, διά ίδιον όφελος και όχι προς εξυπηρέτηση των εθνικών µας προτάξεων. Πιστεύω ότι καµία σύµβαση ή συµφωνία που είναι προϊόν αναγκαστικής αποδοχής δεν στέκεται, ούτε ηθικά ούτε πολιτικά. Ο,τι ανατρέπεται ανατρέπεται, αλλά, αν «αυθαδιάσεις», πρέπει να αναµένεις και τις ανάλογες συνέπειες. Είναι θέµα δυναµικότητας και αποφασιστικότητας. Στο παρόν Κοινοβούλιο δεν βλέπω κόµµα ή αρχηγό που να µπορεί να σηκώσει το ανάστηµά του για ακύρωση της κύρωσης.

Η κυβέρνηση πήρε πρόσφατα ψήφο εµπιστοσύνης από τη Βουλή. Εκτιµάτε ότι θα αντέξει µέχρι τον Οκτώβριο ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές και πότε;

Σχεδιάζει και προετοιµάζει το έδαφος για εκλογές τον Οκτώβριο. Σήµερα ο κύριος Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ισχυρότερος από κάθε άλλη φορά. Με τόσα ανοµήµατα, τόσες αστοχίες, τόσα ψέµατα και τέτοιες ταπεινώσεις, έχει µια ακλόνητη πλειοψηφία µόνος του. Χωρίς δεκανίκια και αναγούλες. Ποιος θα τον ρίξει; Ο ∆ανέλλης; Η Κουντουρά; Η Παπακώστα; Αν τον ρίξουν, χάνουν υπουργιλίκια, βουλευτιλίκια, χρήµα, αυτοκίνητα και συνοδείες. Αρα, θα «πέσει» µόνο όταν τον συµφέρει. ∆εν µπορεί να τον πιέσει κανείς. Θα τον υποστούµε ακόµα οκτώ-εννέα µήνες µε ό,τι συνεπάγεται στα εθνικά, τα κοινωνικά και τα οικονοµικά θέµατα που ταλανίζουν τη χώρα.

Εχετε συζητήσει το τελευταίο διάστηµα µε τον Πάνο Καµµένο; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαστείτε µαζί του;

Με τον Πάνο Καµµένο δεν έχω συζητήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Από τότε, δηλαδή, που έδωσε όρκους πίστεως στον πολιτικό του γάµο µε τον κ. Τσίπρα. Ευθύνεται για µια σειρά ιδεολογικών ανοµηµάτων που δεν συνάδουν µε την πατριωτική αντίληψη των πραγµάτων. Ως χαρακτήρας είναι υπέρ το δέον εκρηκτικός. Αυτή η υφή του χαρακτήρα του µε έναν ασυγκράτητο παρορµητισµό αποτελεί ένα µείγµα που στην πολιτική πράξη τον καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο. Για να µπει κανείς σε µια διερευνητική διαδικασία µαζί του, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει εχέγγυα µιας σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, απηλλαγµένης από τις συνήθειες και τις πρακτικές που ο ίδιος απεδέχθη από την τετραετή συνεύρεσή του µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται µεγάλη προσπάθεια για να αποχαρακτηριστεί και να αποστασιοποιηθεί από µια σειρά ενεργειών βλαπτικών για την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, που ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε στην ελληνική κοινωνία. Οχι µόνο µε την ανοχή του κ. Καµµένου, αλλά ενίοτε και µε τη συνδροµή του. Επιπλέον, πρέπει να καταλάβει ότι η κλιµάκωση ανούσιων πολέµων στο εσωτερικό της χώρας πολλαπλασιάζει εχθρούς και εχθρότητα. Γεγονός που δεν ελκύει πιθανές συµµαχίες. Στο χέρι του είναι να διασκεδάσει όλες αυτές ή κάποιες σαν αυτές τις πολιτικές λειτουργίες του.

Θα υπάρξει συνασπισµός δεξιών κοµµάτων στις επόµενες εθνικές εκλογές; Με ποια κόµµατα θα συνεργαστεί ο ΛΑΟΣ για κοινή εκλογική κάθοδο;

Πρώτος στόχος οι ευρωεκλογές. Εκεί θα γίνει η πρώτη αναµέτρηση. Είµαστε µε την πλευρά του «ρεύµατος ανόδου», τους ευρωσκεπτικιστές. Οπως πιθανόν θα θυµούνται οι αναγνώστες σας, ήµουν αντιπρόεδρος των ευρωσκεπτικιστών, όταν πρωτοϊδρύθηκε η οµάδα, το 2004. Ηµασταν 25 ευρωβουλευτές και αποτρέψαµε το Σύνταγµα που ήθελε να επιβάλει η κυρία Μέρκελ. Τώρα αναµένεται να εκλεγούν 200. Αντιλαµβάνεστε ότι στο κέντρο αποφάσεων στην Ευρώπη θα είναι η κυρίαρχος δύναµις. Η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το «γίγνεσθαι» της Ευρώπης. Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερµός πρέπει να είναι παρών. Και θα είναι, αν ο λαός αντιληφθεί αυτήν τη χρησιµότητα. Οσον αφορά τις εθνικές εκλογές, το πατριωτικό κίνηµα θα βρει την έκφρασή του µέσα από σοβαρές συµµαχίες. Στόχος είναι η ενίσχυση πολιτικά µε κάθε τρόπο των δυνάµεων που αντιστέκονται στα παραµύθια του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις εκλογές ο εκλογέας πρέπει να συνεκτιµήσει δύο πράγµατα. Πρώτο µέληµα να νικηθεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο την παρουσία του στην κυβέρνηση. ∆εύτερο µέληµα είναι να ζυγίσει υπεύθυνα αν ο κ. Μητσοτάκης µόνος του µπορεί να αντεπεξέλθει στις κλιµακούµενες ανάγκες του τόπου ή χρειάζεται στον ανήφορο over push. Σε αυτόν τον ρόλο προσβλέπει το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο, όµως, φυλλορροεί ακατάσχετα την τελευταία περίοδο. Εποµένως, ο ρόλος του ρυθµιστή δεν µπορεί να πέσει σε χέρια καιροσκόπων και ιδεολογικά απόµακρων.

Τι περιµένετε από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία σε λίγες ηµέρες;

Οποιαδήποτε προσδοκία θα είναι αφελής. Πιθανότερο είναι, όταν γυρίσει, το Αιγαίο να έχει µετονοµαστεί σε «Γαλάζια πατρίδα του Κεµάλ». ∆εν τον πιστεύω, δεν τον εµπιστεύοµαι, δεν τον υπερτιµώ. Είναι ένας καρεκλοκένταυρος παραµυθατζής και πολιτικά εξόχως ιδιοτελής.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές σηµατοδοτεί την επιστροφή στη λεγόµενη κανονικότητα;

∆ηλαδή, γιατί πρέπει να χαίρεται κάποιος που ξαναγυρίζουµε στα δάνεια; ∆ηλαδή, ξαναχρεωνόµαστε από την αρχή. Αυτό σηµατοδοτεί κανονικότητα ή ανικανότητα; ∆ανειζόµαστε ακριβά. Ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μπράβο µας. Αντί ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας, οι «τσάτσοι» των πορτοφολιών µας, να αλληλοσυγχαίρονται που βγήκαν στην παγανιά να καλύψουν κανένα µετρητό, δεν προσπαθούν, εφόσον επιστρέφουµε στην κανονικότητα, να πάρουν πίσω το σύνολο του εθνικού πλούτου που έχουν εκχωρήσει στο Υπερταµείο. Η Ελλάδα αποτελεί τη χαρά των τοκογλύφων. Μας κατέστησαν της καρπαζιάς, µας γονάτισαν στα τέσσερα και είµαστε ικανοποιηµένοι µε ένα χαµόγελό τους, έστω και παγερό. Ξέρετε, µε τους δανειστές αποτελούµε ένα ιδανικό ζευγάρι. ∆ιότι είναι οπαδοί του Μαρκησίου ντε Σαντ κι εµείς του Μαζόχ.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 2/2/2019