Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ακόμα και τον Μάιο άφησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Κατά διάρκεια της κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, υπογράμμισε ότι σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο να γίνουν πριν από τις πρώτες εκλογές του Μαϊου. 

«Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου», είπε ο Νίκος Βούτσης και συνέχισε:

«Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».

Ερωτώμενος για τους έξι βουλευτές που με επιστολές τους χθες έδωσαν «λευκή επιταγή» στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως είναι διαδικαστικού Τύπου ενέργεια, μια προκριματική δήλωση ώστε όταν γίνεται ονομαστική ψηφοφορία να διευκολύνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

«Πρέπει να τελειώσει επιτέλους ότι είναι μια μειοψηφική κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.