Βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, είτε γίνουν τον Μάιο, είτε τον Οκτώβριο, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Θα γίνεις ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής. Η ΝΔ σε στήριξε από την αρχή» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στον Μάνφρεντ Βέμπερ. Είμαστε, υπογράμμισε, σε μια πολύ κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες παραμένουν βαθιά φιλοευρωπαίοι με όλες τις δυσκολίες και όλο το λαϊκισμό που έχουν περάσει, παρότι έφτασαν κοντά στην καταστροφή.

«Ο Τσίπρας υπερφορολόγησε την Ελληνική κοινωνία. Πρώτη προτεραιότητάς μας ως κυβέρνηση είναι η μείωση της φορολογίας. Θέλουμε μικρό κράτος» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ψηφιακή μεταρρύθμιση για την ανάπτυξη

O Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης. «Η ψηφιακή μεταρρύθμιση της Ελλάδας είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Εμείς υστερούμε σε αυτό τον τομέα. Για αυτό θα δημιουργήσουμε Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης που θα αναφέρεται άμεσα σε εμένα, ώστε να εξασφαλιστεί η οριζόντια και πλήρης εφαρμογή της μεταρρύθμισης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης πως προτεραιότητά του είναι οι πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. «Οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το Κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας. Η προτεραιότητά μας είναι: πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, κυρίως στο χώρο των ανθρωπιστικών και κλασσικών επιστημών. Οι κλασσικές αξίες είναι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Η Ελλάδα θα προάγει τη σύνδεση αυτών των αξιών με τη σύγχρονη ανθρώπινη δημιουργία» σημείωσε.

«Η Αριστερά δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη» τόνισε από την πλευρά του ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Έχει έλθει η στιγμή, πρόσθεσε, η Ελλάδα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής.

Στην Αθήνα πραγματοποιείται η συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ (7-8 Φεβρουαρίου), η πρώτη συνεδρίαση για το 2019. Πρόκειται για μια συνάντηση με βαρύνουσα σημασία καθώς οι Ευρωεκλογές του Μαΐου θεωρούνται κρισιμότατης σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης.

Παρούσα είναι σύσσωμη η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ για πρώτη φορά θα είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος μέλος. 

Το πρόγραμμα της συνάντησης

Στη συνέχεια, παρουσία των Μητσοτάκη και Βέμπερ, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση συντονίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Στις 16:00 οι Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας. 

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Στις 10:00 O Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο (ΡΡ) θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.