Ο Νίκος Νικολόπουλος βρέθηκε το μεσημέρι στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας και κατέθεσε μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Νίκου Νικολόπουλου, ο βουλευτής Αχαΐας δέχθηκε πιέσεις, αλλά και εκβιασμό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Μάλιστα από την πλευρά Νικολόπουλου αναφέρουν πως υπάρχουν και στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει, χωρίς να δίνουν όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, μιλώντας στα Parapolitika.gr είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στους ΑΝΕΛ.

Άλλωστε, όπως είπε, ουδέποτε μετά την αποχώρηση του από το κόμμα του κ. Καμμένου εξέτασε το ενδεχόμενο επανένταξης του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ψάχνει πέμπτο ο Καμμένος

Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος και σχεδόν έτοιμος να χάσει τα δικαιώματα και τα προνόμια ως αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο ίδιος έδωσε στον εαυτό του... παράταση από τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου (το τελεσίγραφο έληγε στις 10 το πρωί) μέχρι να μιλήσει στην Βουλή κατά την επικύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Με ένα… ανορθόγραφο Tweet ο Πάνος Καμμένος έκανε γνωστές τις προθέσεις του σχετικά με το «σήριαλ» της διαγραφής ή όχι του Θανάση Παπαχριστόπουλου. 

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γράφει ότι θα καταθέσει τη διαγραφή στην Oλομέλεια «αφού μιλήσω στη Βουλή».

Εξηγώντας, δε, τον λόγο που δίνει την παράταση γράφει ότι «αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

Σύμφωνα με την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, εφόσον ο Πάνος Καμμένος διαγράψει έναν βουλευτή του θα μείνει με τέσσερις (μαζί με τον ίδιο) εκλεγέντες το 2015 με τους ΑΝΕΛ και τον Αριστείδη Φωκά που όμως το 2015 εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων.

Με αυτό τον τρόπο διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές που να εξελέγησαν με το ίδιο κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το πολυσυζητημένο Tweet είχε συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικών ομάδων. Eκεί επιβεβαιώθηκε η θέση ότι χωρίς πέντε βουλευτές από το ίδιο κόμμα, δεν υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα...

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, απέρριψε κάθε πιθανότητα επιστροφής στους ΑΝΕΛ. «Εγώ είμαι μηχανικός και είμαι πρακτικός άνθρωπος. Εμείς οι μηχανικοί όταν γυρίζουμε σελίδα διαβάσουμε πολύ καλά τη σελίδα πριν την γυρίσουμε και μετά το παίρνουμε απόφαση. Υστερα δεν έχει επιστροφή» είπε.

Αλλά και ο Δημήτρης Καμμένος ήταν ξεκάθαρος: «Το έχω πει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ.»