Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις πόρτες έφαγε ο Πάνος Καμμένος στην προσπάθειά του να πάρει πίσω ανεξάρτητους βουλευτές, ώστε να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, στην περίπτωση που διαγράψει, όπως έχει δεσμευτεί, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι υιοθετεί τη γνωμοδότηση.

Σύμφωνα με την επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, εφόσον ο Πάνος Καμμένος διαγράψει έναν βουλευτή του θα μείνει με τέσσερις (μαζί με τον ίδιο) εκλεγέντες το 2015 με τους ΑΝΕΛ και τον Αριστείδη Φωκά που όμως το 2015 εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων.

Με αυτό τον τρόπο διαλύεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τουλάχιστον πέντε βουλευτές που να εξελέγησαν με το ίδιο κόμμα.

Πόρτα από τους ανεξάρτητους

Μετά το κατηγορηματικό όχι του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Λαζαρίζη για επιστροφή στους ΑΝΕΛ και ο Δημήτρης Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει σωσίβιο σωτηρίας στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου.

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον πλησίασαν για να τον ρωτήσουν αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα επιστροφής προκειμένου να διασωθούν οι ΑΝΕΛ: « Το έχω πει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν πρόκειται να γυρίσω στους ΑΝΕΛ», δήλωσε επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για τις πολύ κακές προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρώην πρόεδρο του, Πανο Καμμενο.

Με λίγες πιθανότητες εμφανίζεται το σενάριο να παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, να πάρει την έδρα ο Τέρενς Κουίκ. Θα μπορούσε ασφαλώς ο κ. Κουίκ να πορευθεί μαζί με τον Πάνο Καμμένο μέχρι τις εκλογές ή μέχρι την επόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία, που θα ψηφίσει κόντρα στη γραμμή των ΑΝΕΛ. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσε να παραμείνει στους ΑΝΕΛ, όπως ο Κ.Ζουράρις που είναι και ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ...
Υπάρχει πάντα και η λύση ο Θ. Παπαχριστόπουλος να μην παραιτηθεί, αλλά και να μην τον διαγράψει το πρωί ο κ. Καμμένος.

Θεσμικές ακροβασίες του Πάνου Καμμένου λίγο πριν πέσει η αυλαία για τους ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος προέβη σε ακόμα μία εντυπωσιακή κωλοτούμπα, στο όνομα των προνομίων που παρέχει η θέση του επικεφαλής Κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος, δίνοντας παράταση στην προαναγγελθείσα από χθες διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θυμήθηκε (ή κατάλαβε;) ξαφνικά ότι αν τον διαγράψει πρωί-πρωί όπως είχε πει, θα χάσει την ευκαιρία να δώσει το, ύστατο ίσως ρεσιτάλ του, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Έτσι, μέσω του προσφιλούς του, Twitter, έδωσε άλλη μία παράταση στο θρίλερ, αναβάλλοντας την αποπομπή του Παπαχριστοπουλου από τους ΑΝΕΛ για μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στη Βουλή.

Μια ομιλία, που αν συνυπολογίσουμε το χθεσινό ξέσπασμά του περί αντιδημοκρατικού «πραξικοπήματος αχάριστων αποστατών», αναμένεται να είναι ακόμα πιο θεατρική σήμερα.

Μήνυση στον Καμμένο κατέθεσε ο Νικολόπουλος για εκβιασμό

Ο Νίκος Νικολόπουλος βρέθηκε το μεσημέρι στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας και κατέθεσε μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Νίκου Νικολόπουλου, ο βουλευτής Αχαΐας δέχθηκε πιέσεις, αλλά και εκβιασμό από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Μάλιστα από την πλευρά Νικολόπουλου αναφέρουν πως υπάρχουν και στοιχεία για τα όσα καταγγέλλει, χωρίς να δίνουν όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Καμμένος: Δεν τον απείλησα τον… «προειδοποίησα»

Θα μπορούσε να είναι το τρολ της ημέρας. Ο Πάνος Καμμένος μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με τις καταγγελίες του Νίκου Νικολόπουλου αποφάσισε να δώσει την δική του απάντηση για τα όσα συνέβησαν μεταξύ τους, μέχρι να καταλήξει στην μήνυση ο ανεξάρτητος Βουλευτής, κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ.  

«Δεν τον απείλησα» λέει τώρα ο Πάνος Καμμένος, απλώς… «τον προειδοποίησα με… αποκαλύψεις».