Με μια ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού, η οποία περιείχε πολλές προειδοποιήσεις ο Πάνος Καμμένος έκανε μια τελευταία δραματική παράσταση στη Βουλή, καθώς για τελευταία φορά είχε λάβει το λόγο ως αρχηγός ΚΟ. Ο Πάνος Καμμένος παραδεχόμενος την ήττα και τον κοινοβουλευτικό αφανισμό του, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι διαγράφει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, κάτι που οδηγεί και στην διάλυση της ΚΟ.

Ο Πάνος Καμμένος έριξε μια ακόμη βόμβα, μιλώντας τελευταία φορά ως πρόεδρος ΚΟ, δηλώνοντας «ίσως παραιτηθώ από βουλευτής το βράδυ», ωστόσο δεν παρέλειψε μέσω των προειδοποιήσεων προς τον πρωθυπουργό, να κάνει και σειρά καταγγελιών, αλλά και να δεσμευτεί ό,τι όλοι θα μάθουν κάποτε πως έφτασε μέχρι την διάλυση της ΚΟ. Κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση για οργανωμένο σχέδιο «πραξικοπηματικής διάλυσης» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης μαζί με τον πρωθυπουργό σχεδίασε την φίμωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων», κατήγγειλε εκ νέου ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Μετά την ομιλία μου και την κατάθεση της διαγραφής του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε αυτό που δεν αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να μην υπάρχουμε ως Κοινοβουλευτικοί Εταίροι». «Βάλαμε πλάτη τέσσερα χρόνια για να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια» είπε. 

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν».

Έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του από το Μέγαρο Μαξίμου και επεξήγησε: «Αυτός ο σχεδιασμός ξεκίνησε από την εποχή ταξιδιού μου στην Αμερική με πρωτοσέλιδα της ΕΦΣυν και Αυγής που προαναγγέλθηκε αποστασίες και μεταγραφές βουλευτών. Προανήγγειλαν συναλλαγές, βουλευτές έναντι της καρέκλας θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο και μάλιστα από το Κίνημα του εταίρου της κυβέρνησης στον άλλο! Χτύπησε το κουδούνι της Wall Street.

Συγχαρητήρια κ. Πρωθυπουργέ το καταφέρατε! Και βλέπω και η ΝΔ γελάει εξάλλου σε κοινή γραμμή είστε στη πορεία της χώρας στο Μακεδονικό!» «Πήρατε το κεφάλι μου και το κάνατε βόλτα στο Ερντογάν. Χειροκροτούν οι εφημερίδες, της Τουρκίας».

Το επόμενο ταξίδι ίσως να είναι στη Μέρκελ με το κεφάλι των ΑΝΕΛ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο ταξαίδι στο Νταβός όπως ο Ζάεφ με τον Σόρος», είπε στη συνέχεια ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:  

«Σε όλη μου τη διαδρομή ότι είχα να πω το έλεγα από το βήμα. Ούτε εκβίασα ούτε εκβιάστηκα! Και έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλάω από το βήμα. Έγκλημα που διαπράξατε κύριε πρωθυπουργέ και το οποίο ίσως όσον αφορά τον εαυτό μου αναλαμβάνω την ευθύνη αλλά για ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ». 

Αναφερόμενος στη διάλυση της ΚΟ που έρχεται έπειτα και από τη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, υποστήριξε: «Τι φταίνε τα παιδιά αυτά και θα πρέπει να απομακρυνθούν αύριο και έδωσαν αγώνα για την κυβέρνηση. Τι φταίει η Εύα ο Βασίλης, ο Αντώνης να βρεθούν στο δρόμο».

Ο διάλογος με τον Τσίπρα

Μετά το δακρύβρεχτο «κατηγορώ» του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο και αφού εξέφρασε την έκπληξή του για την «αυτοακύρωση» του πρώην κυβερνητικού εταίρο, πέρασε και ο ίδιος σε… προειδοποιήσεις, αλλά και καταγγέλλοντας ανοιχτά πως ο Πάνος Καμμένος είχε σχέδιο προκειμένου να ρίξει την κυβέρνησης: «Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».  

Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλετε να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.  

«Δεν θα μπω θέλω σε ψυχααλυτικές απαντήσεις. Είπατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες και που ήραν στο μυαλό οι στίχοι του Καβάφη: Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα έβρεις άλλες θάλασσες.  

«Ισως σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τέσσερα χρόνια», συνέχισε ο πρωθυπουργός.  

«Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα την προσπάθεια σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση προ ενός κρίσιμου εθνικού θέματος. «Θα με ευγνωμονείτε που δεν θα μείνετε στην ιστορία ως νέος Αντώνης Σαμαράς».  

Με στοίχους απάντησε και ο Πάνος Καμμένος: Αν οι ζητιάνοι σαν και εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπετανέοι σαν και εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα.