Η συµπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξύπνησε µνήµες για τον τρόπο µε τον οποίον πολιτευόταν ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Πολλοί θυµήθηκαν, για παράδειγµα, τη λεγόµενη «τρόικα του Κινήµατος», όπου ο Λαλιώτης διαµόρφωνε την πολιτική, ο Τσοχατζόπουλος τη µετέφερε στον πρόεδρο και ο Γεννηµατάς την εφάρµοζε στην πράξη.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός σε διάφορα επίπεδα «κοπιάρει» τον Ανδρέα έχει κάνει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ να µιλούν και για την «τρόικα του Αλέξη». Σε αυτή συµπεριλαµβάνονται τρία πρόσωπα, που µε τα σηµερινά δεδοµένα αποτελούν τους πιο ισχυρούς παράγοντες του συστήµατος εξουσίας του Μεγάρου Μαξίµου.

Ο λόγος, φυσικά, για τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερό, και τον έτερο υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαµπουράρη. Τρία πρόσωπα που έχουν αναπτύξει στενή σχέση εµπιστοσύνης µε τον Αλέξη Τσίπρα, τα οποία είναι επιφορτισµένα µε πολλαπλές αρµοδιότητες και, συνήθως, αναλαµβάνουν όλες τις µυστικές αποστολές.

Είναι τα πρόσωπα που χαράσσουν πολιτική, συµβάλλουν καταλυτικά στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και πραγµατοποιούν επαφές µε επιχειρηµατίες, τραπεζίτες πολιτικά στελέχη και διευθυντές µέσων ενηµέρωσης. Είναι, επίσης, τα στελέχη που σε µεγάλο βαθµό κάνουν τη λεγόµενη «βρώµικη δουλειά», κοινώς σχεδιάζουν από το υπόγειο του Μαξίµου τις επιθέσεις που πρέπει να γίνουν στους αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ - σε συνεννόηση, πάντα, µε τον µηχανισµό προπαγάνδας του κόµµατος, που έχει απλωθεί στα περισσότερα ΜΜΕ, αλλά και µε το δίκτυο των «τρολ» του κόµµατος

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας