«Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος (σ.σ. «this guy») δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταγγέλλονται στην κοινή γνώμη», είχε δηλώσει επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Βιτένις Αντριουκαΐτις, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που απεικονίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να καπνίζει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο, το 2016

Η δήλωση του Επιτρόπου είχε προκαλέσει την απίστευτη απάντηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, αφού υπεραμύνθηκε της ελεύθερης επιλογής του για το πότε θα κόψει το τσιγάρο(!), κατηγόρησε τον κ. Αντριουκάιτις πως δεν γνωρίζει το έργο που έχει επιτελέσει στο Υπουργείο.

Με αφορμή το περιστατικό, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μέσω ανάρτησης του στο facebook, παραπέμπει στο βιογραφικό του επιτρόπου και διερωτάται ««Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!»;»

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θεόδωρου Σκυλακάλη:

Το βιογραφικό του Ευρωπαίου Επιτρόπου που εξευτέλισε τον Π. Πολάκη...

Ποιός είναι ο Βινέτις Αντριουκαΐτις, ο Ευρωπαίος Επίτροπος που δήλωσε για τον αναπληρωτή υπ. Υγείας Π. Πολάκη, που ως υπεύθυνος υπουργός επικεφαλής του αντικαπνιστικού αγώνα κάπνιζε παραβιάζοντας το νόμο ενώπιον όλων σε συνέντευξη τύπου:

«Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν!»;

Ο άνθρωπος αυτός είναι λοιπόν Λιθουανός αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στα πρώτα του παιδικά χρόνια στη Σιβηρία όπου η οικογένειά του είχε εξοριστεί από τους Σοβιετικούς. Διακεκριμένος καρδιοχειρούργος μετείχε το 1987 στην πρώτη εγχείρηση μεταμόσχευσης καρδιάς στην ιστορία της Λιθουανίας το 1987. Είναι σοσιαλδημοκράτης, που μετείχε στο παράνομο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα αντίστασης κατά της Σοβιετικής κατοχής και πρωταγωνίστησε στην αναβίωση της Λιθουανικής σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα του την περίοδο 1988-89, της οποίας αργότερα υπήρξε επικεφαλής. Το 2004 όταν κατηγορήθηκε για διαφθορά, κατηγορία που αποδείχθηκε δικαστικά αργότερα ότι ήταν παντελώς συκοφαντική, παρά το γεγονός ότι το Λιθουανικό Κοινοβούλιο του προσέφερε ασυλία κρίνοντας ως αβάσιμες τις καταγγελίες, παραιτήθηκε από την έδρα του για διερευνηθούν οι κατηγορίες μέχρι τέλους.

Έχω πολλές φορές ασκήσει κριτική σε πρακτικές Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά είναι μερικές φορές που βλέπω την στάση κάποιων ευρωπαίων πολιτικών και αισθάνομαι υπερήφανος γιατί λένε (επιτέλους) με θάρρος το αυτονόητο.

Έχω επίσης μια απορία που αφορά διάφορους δήθεν ευαίσθητους της κεντροαριστεράς (όχι όλης ευτυχώς, μιας μικρής μειοψηφίας ανθρώπων με διάφορα κίνητρα), που μας έχουν ζαλίσει για την "σύγκλιση" με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φωνούλα δεν έχουν να μιλήσουν για τις αθλιότητες αυτού του κυρίου; Ή μήπως καταπίνουν τη γλώσσα τους, όπως καταπίνουν αμάσητη όλη την χυδαιότητα της συγκεκριμένης κυβέρνησης, που ασκείται πολλαπλά και με κάθε ευκαιρία; Από την κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου που δημόσια δηλώνει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν όσοι περιμένουν διορισμό, μέχρι τα κοινοβουλευτικά μπαλώματα που είτε ψηφίστηκαν ως βουλευτές της αντιπολίτευσης και ψηφίζουν τώρα την κυβέρνηση, είτε γελοιοποιούν το κοινοβούλιο δηλώνοντας επισήμως ότι ανήκουν ταυτόχρονα και στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση!