Υποκριτής και δειλός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Πάνος Καμμένος: Δημόσια ζητάει την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών, αλλά στα δύσκολα κρύβεται πίσω από αυτή τη διάταξη και ζητά την προστασία της! Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης κόπτεται για το 86, έσπευσε να του τη δώσει…

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, μπήκε προς συζήτηση η άρση της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, για τα όσα συκοφαντικά είχε πει εναντίον του. Και τι έκανε ο «ατρόμητος» Πάνος Καμμένος; Για να μην βρεθεί στα δικαστήρια και καταδικαστεί ως συκοφάντης, έστειλε επιστολή στην επιτροπή και ζήτησε - χωρίς να ντραπεί - να μετατραπεί η δικογραφία από βουλευτική σε υπουργική, διότι όπως λέει όταν τελέστηκε το γεγονός αυτό ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Φυσικά η μήνυση δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του ως Υπουργού, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Καμμένο, που το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάνει τσάμπα μαγκιές και μετά να παρακαλά για να αποφύγει την ήττα του στην αίθουσα του δικαστηρίου. Κι αν η μισή ντροπή για αυτή την κατάπτυστη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ την καταψήφισαν) είναι του Πάνου Καμμένου, η άλλη μισή είναι του πρώην κυβερνητικού συνεταίρου του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε και τον απάλλαξε έτσι από την υποχρέωση να παρουσιαστεί στο φυσικό του δικαστή.

«Το αίτημα αφορά μήνυση που έχω υποβάλει για τις συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον μου. Ως υβριστής, όχι ως υπουργός Άμυνας. Αν έχει τα άντερα ας έρθει να δικαστεί όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ομως κρύβεται πίσω από την ασυλία του», έγραψε στο twitter ο Γιάννης Κουρτάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος ξεδιπλώνει τη δειλία και την υποκρισία του στη Βουλή. Το είχε κάνει με τον ίδιο τρόπο πριν από δύο μήνες, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία του έπειτα από τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη. Το είχε κάνει και λίγο νωρίτερα, ζητώντας και πάλι να μην αρθεί η ασυλία του μετά από τη μήνυση που είχαν υποβάλει η Μιράντα Ξαφά, ο Χάρης Μάκας και ο Ηλίας Κανέλλης, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Το είχε κάνει κι άλλες πολλές φορές και θα το ξανακάνει για όσες μηνύσεις του έρθουν για τα τέσσερα χρόνια που ήταν υπουργός και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα.