Με έναν ιδιαίτερο και ευρηματικό τρόπο ευχήθηκε στην κυβέρνηση ο πρ. Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και υποψήφιος Βουλευτής του Β.Τομέα της Αθήνας Νίκος Ρωμανός για την ημέρα των ερωτευμένων.

Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο και ρωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της θητείας της η κυβέρνηση, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε πως «Μια κανονική κυβέρνηση δεν θα είχε φτάσει ούτε εδώ που είμαστε τώρα και προφανώς δεν θα μπορουσε να πάει πολυ μακρύτερα από εδώ. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, με τους συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι έχουνε δείξει ότι καθόλου δεν τους ενδιαφέρει ούτε η προστασία και ο σεβασμός των θεσμών, ούτε τελικά και η κοινή γνώμη, στα μάτια της οποίας θεωρώ ότι μόνο εξευτελίζονται όλες τις τελευταίες εβδομάδες, και κάθε μέρα βλέπουμε και πόσο πιο κάτω μπορούν να φτάσουν ενώ νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει πάτο. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση, επειδή σήμερα είναι και η μερα των ερωτευμένων θα τους αφιέρωνα λίγο παραλλαγμένο το «love is in the air» υπό την μορφή «love is in the chair». Νομίζω λοιπόν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση -που αυτό είναι το moto της- μπορεί να πάει παρακάτω και θα κανει τα πάντα για να μείνει όσο παραπάνω γίνεται.».

Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του συντάγματος είπε ότι «Αυτό που φάνηκε χτες είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη στιγμή της μέγιστης συναίνεσης που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί έτσι, την αξιοποίησε μόνο και μόνο για τα μικροκομματικά του οφέλη που νομίζω ότι ούτε καν έξυπνα το έκανε», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής, κος Νίκος Ρωμανός

Και πρόσθεσε: «Αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή σας θυμίζω, είναι ακριβώς να συμφωνήσουμε και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ στα άρθρα τα οποία θέλει ο καθένας να ψηφίσει ο ένας και αυτά που θέλει αλλά και αυτά που θέλει ο απέναντι και να πάνε όλα αυτά τα άρθρα στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή. Όπως καταλαβαίνετε τελικά αυτό δεν εγινε. Αυτό είναι θεωρώ το προοδευτικό, αυτό είναι το δημοκρατικό από εκεί και πέρα αυτό που φάνηκε χτες είναι οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη στιγμή της μέγιστης συναίνεσης που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί έτσι την αξιοποίησε μόνο και μόνο για τα μικροκομματικά του οφέλη που νομίζω ότι ούτε καν έξυπνα το έκανε αυτό δηλαδή γιατι μάλλον πάλι έχασε, γιατι πάλι έδειξε τη διαφορά μεταξύ της πραγματικής προοδευτικής στόχευσης και της συντήρησης την οποία εκπροσωπεί».  

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι χάθηκε η ευκαιρία για την αναθεώρηση του συντάγματος, ο κ. Ρωμανός σημείωσε ότι «Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και είναι και το κρίμα γιατι πράγματι μελαγχολία σε πιάνει όταν αντιλαμβάνεσαι ότι πράγματα τα οποία σε άλλες χώρες έχουν λυθεί, ακόμα και σε χώρες πρότυπα του ΣΥΡΙΖΑ ιδεοληπτικά όπως για παράδειγμα τη Βενεζουέλα ή την Κούβα εκεί το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων το οποίο καταλαβαίνετε ότι γι’ εμάς αποτελεί μείζον ζήτημα, έχει λυθεί. Εδω ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει ακόμα και τα πρότυπα του σε ιδεοληψία και το συζητάμε ακόμα, και βρίσκει γελοία επιχειρήματα όπως αυτά που άκουσα χτες από τον κ. Παπαχριστόπουλο αλλά όπως και τα αντιφατικά που λένε γιατί είναι αντιφατικό να λες οτι από την μια τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι χαμηλού επιπέδου γιατί θα αγοράζεις το πτυχίο και από την άλλη οτι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα υποβαθμίσουν τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προφανώς δεν γίνονται και τα δύο». 

Ερωτηθείς αν έχει νόημα η προσωποποιημένη συζήτηση για τον κ. Παυλόπουλο, τόνισε, ότι «Όλη αυτή η συζήτηση χθες της ονοματολογίας για μια διαδικασία που θα πρέπει να συζητηθεί σε ένα χρόνο από τώρα γι’ εμένα το μόνο που καταδεικνύει είναι την εντελώς ηττοπαθή στάση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαιρετίζω βέβαια. Χαιρετίζω δηλαδή το οτι δέχεται πλέον ανοιχτά και δηλώνει ότι θα χάσει, δέχεται και δηλώνει ότι θα κάνει οτι μπορεί για να δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις ή να μας δημιουργήσει δήθεν πρόβλημα με το να προτείνει από τώρα τον κ. Παυλόπουλο, και τους καλώ αφού έχουν τόσο καλή εικόνα για τον κ. Παυλόπουλο να δουν τι έλεγε σε ανύποπτο χρόνο ο κος Παυλόπουλος για τη μη δέσμευση της επομένης Βουλής όσον αφορά την κατεύθυνση των συνταγματικών αλλαγών αφενός και επίσης για τη μη εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας από το λαό που είναι κάτι το οποίο ξέρετε ότι ήταν στις προτάσεις. Άρα λοιπον αν σέβονται και εκτιμούν τόσο πολύ τον κ. Παυλόπουλο ας ακούσουν και τις συμβουλές του σε ένα θέμα που σίγουρα γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον κ. Τσίπρα».