Στη γωνία βρίσκεται για ακόμη μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα καμώματα του γνωστού για το ύφος και τις αθλιότητες αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Η αποκάλυψη για το δάνειο που πήρε από την Αttica Bank, και οι «κούφιες» δικαιολογίες του, δημιουργούν άσχημο κλίμα.

Mάλιστα σε μια χρονική περίοδο όπου οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια ούτε με το σταγονόμετρο.

Οι δικαιολογίες του Πολάκη, καλύφθηκαν πίσω από τη γνωστή τακτική του να επιτίθεται σε όλους και σε όλα και να αναδεικνύει τον εαυτό του ως «θύμα» διώξεων από τα «βοθροκάναλα» και τα συστημικά ΜΜΕ.

Μέσω του Facebook, o υπουργός προκειμένου να δικαιολογήσει το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε, αναφέρθηκε στις οικονομικές του απολαβές πριν γίνει βουλευτής και μετά, λέγοντας: «επειδή απο τον Οκτώβρη του 15 αναγκαστικά σταμάτησα, λογω της υπουργικής ιδιότητας, να ασκώ το επάγγελμα του χειρούργου - εντατικολόγου που μου εξασφάλιζε εδώ και πολλα χρονια διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα απο τα σημερινά μου.»

Αν δει κάποιος το «πόθεν έσχες» του κ. Πολάκη θα καταλάβει ότι μάλλον μας κοροϊδεύει, καθώς τα έσοδα του αυξήθηκαν αφού έγινε βουλευτής...

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός από τα 54.436 ευρώ του 2014, δήλωσε για το 2015 έσοδα 100.333 ευρώ. Μάλλον κάτι πήγε στραβά ή τα έκρυβε παλιότερα από το πόθεν έσχες, με βάση πάντα τη δική του χθεσινή δήλωση ότι έβγαζε διπλάσια και τριπλάσια ποσά, ως γιατρός.

Σφυρίζει αδιάφορα ο πρωθυπουργός

Για τις συμπεριφορές Πολάκη ευθύνη έχει ο πολιτικός του προϊστάμενος Αλέξης Τσίπρας, ο οποιος τον διατηρεί στη θέση του. Εσχάτως μάλιστα ο κ. Πολάκης απέκτησε και νέο θαυμαστή: Πρόκειται για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα, είπε ότι τον αγαπά ιδιαίτερα.

Όσο για τον τομέα της ευθύνης του, ο κ. Πολάκης δεν έχει να επιδείξει και πολλά πράγματα: Ράτζα στα νοσοκομεία, ελλείψεις και άθλιες συνθήκες, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Φυσικά ο κ. Πολάκης είναι ο ίδιος που κάποτε δικαιολόγησε τα διπλά βιβλία στον δήμο Σφακίων που διοικούσε. Είναι ο ίδιος που στοχοποίησε τον καθηγητή Κώστα Συνολάκη, επειδή δεν του άρεσαν όσα έλεγε για το Μάτι και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Εβγαλε τη διεύθυνση του σπιτιού του καθηγητή στο Διαδίκτυο.

Μετά έβαλε στο στόχαστρο δικαστές δίνοντας τα ονόματά τους στο Facebook, επειδή δεν του άρεσαν οι έρευνες που έκαναν. Ο Παύλος Πολάκης προκάλεσε την κοινή γνώμη όταν προσέβαλε τη μνήμη των 100 νεκρών στο Μάτι κάνοντας παιχνίδια και αστειάκια για να στηρίξει τη Ρένα Δούρου.

Είναι αυτός που είπε ότι πρέπει να πάνε κάποιοι φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, όπως είχαν αποκαλύψει τα Παραπολιτικά.  

Είναι ο ίδιος που για την επιδημία της γρίπης είπε ότι δεν είναι και καμιά καταστροφή αν και υπάρχουν κοντά 60 νεκροί. Που έκανε έφεση σε νεκρό (τον Βασίλη Μπεσκένη), για να μην πληρώσει αποζημιώση, αφού είναι πλέον συκοφάντης και με τη βούλα της Δικαιοσύνης. Είναι ο ίδιος που προσέβαλε τη μνήμη των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο Λαμίας.

Και όταν τον είπε «σαχλαμαρόμαγκα» δημοσιογράφος της δικής τους «Εφημερίδας των Συντακτών», έγινε έξαλλος. Και φυσικά απάντησε.