Όχι μόνο ήρθε η ανάπτυξη στη χώρα, την οποία προφανώς μετράει με τους δικούς του αριθμούς, αλλά βλέπει ότι  οι Έλληνες δεν αντιμετωπίζουν πια οικονομικά προβλήματα, καθώς για τον κ. Τσακαλώτο, αυξήθηκε το εισόδημά τους! Αυτό που κατά τον κ. Τσακαλώτο λείπει ωστόσο και όλοι νομίζουν ότι είναι… φτωχοί, δεν είναι τα χρήματα.

Οι Έλληνες σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, νομίζουν ότι είναι φτωχοί, επειδή δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για τα οικονομικά.

Ευημερούμε και δεν το ξέρουμε!  

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του που παραχώρησε από την Δράμα όπου βρίσκεται τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να ενημερωθούν σωστά για την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μέσα από επιχειρήματα και όχι ψευδείς ειδήσεις και συμπλήρωσε:

«Ο ορθός λόγος δεν πρέπει να περιθωριοποιηθεί αλλά αντιθέτως πρέπει να αυξηθεί η δυνατότητα της κοινωνίας να ενημερωθεί σωστά, να μιλάμε ανοιχτά και να λαμβάνουμε αποφάσεις».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τα δυο τελευταία χρόνια που υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα παρατηρήθηκε αύξηση του εισοδήματος και των μεσαίων στρωμάτων, ενώ βέβαια, ο κ. Τσακαλώτος, στον «tsakalotos planet» βλέπει επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει παραχολογίες κι ότι όλες νομοθετήθηκε, ό,τι ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ.

"Δεν έχουμε κρύψει ποτέ", τόνισε, "τις δυσκολίες, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας και σταδιακά προχωράμε σε προτεραιότητες ώστε να τα διορθώσουμε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μειώσαμε 10% τον ΕΝΦΙΑ για φέτος και 20% για τον επόμενο χρόνο, αυτό το έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Ότι ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ έχει νομοθετηθεί με την εξαίρεση του επιδόματος στέγασης που η πλατφόρμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Ούτε παροχολογίες, ούτε μεγάλα λόγια. Ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο που είχαμε αυτά ξοδέψαμε".  

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα έγιναν μέχρι σήμερα επισήμανε ότι "... εκλογές έγιναν το Γενάρη του 2015 και το Σεπτέμβριο του 2015, εμείς δεν έχουμε κρύψει ποτέ ότι το καλοκαίρι του 2015 έγινε ένας συμβιβασμός όπου σε ένα συμβιβασμό κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις.

Αν ήταν εντελώς ίδιο το πρόγραμμα με το 2014 δε θα γινόταν συμβιβασμός. Θεωρώ πάντως ότι είμασταν έντιμοι. Κάναμε αυτόν των συμβιβασμό και αντιθέτως με το τι έγινε το 2012, εμείς πήγαμε απευθείας σε εκλογές το Σεπτέμβριο, άρα το πρόγραμμά μας με όσα κάναμε συμβιβασμό, με όσα θέλαμε να προωθήσουμε το γνώριζε ο ελληνικός λαός".