Αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ήδη, η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο Κοινοβούλιο.

Κατά πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ερευνώνται ποινικές ευθύνες του κ. Σαλμά για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρωθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα (το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.) Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συναγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. (Ενδεικτικά: 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου, 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας).

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η εισαγγελία διαφθοράς ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή προκειμένου να προχωρήσει την ποινική έρευνα σε βάρος του. Παράλληλα συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.