Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Πτολεμαΐδα κατά τη διαμαρτυρία μερίδας πολιτών για την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στην περιοχή για την ορκωμοσία των αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστικής.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει από νωρίς την περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής, λόγω της παρουσίας της Γεροβασίλη στην τελετή αποφοίτησης.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι και δεν άργησαν να εκδηλωθούν επεισόδια.

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στη Σχολή Πυροσβεστών για να αποδοκιμάσουν την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη. Οι αστυνομικοί τούς απέτρεψαν και τους απώθησαν με τη χρήση χημικών. Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε από χτύπημα στο κεφάλι. Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν την κυρία Γεροβασίλη και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία. 

Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα: Παντού αποδοκιμασίες και αστυνομία

Τα καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά αυτές καταγγέλλονται από το Μαξίμου ως fake news. Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους «επιδρομή» στην Μακεδονία, προκειμένου να εξηγήσουν γιατί ο Ζόραν Ζάεφ δηλώνει «Μακεδόνας» από τη Βόρεια Μακεδονία.

Και έρχονται αντιμέτωποι με την οργή και τη δυσαρέσκεια των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σπεύδουν να τους βαφτίσουν φασίστες.

Θερμή ήταν η υποδοχή που περίμενε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο στην Κατερίνη. Προ ημερών, είχε συμβεί κάτι ανάλογο με τον Πάνο Σκουρλέτη στην Κοζάνη και τον Βόλο, τον ευρωβουλευτή Παπαδημούλη στις Σέρρες, τον βουλευτή Μπγιάλα στα Γρεβενά ή την Νοτοπούλου και τον Φάμελλο στην Θεσσαλονίκη.

Παντού στρατιές αστυνομικών σε μεγάλη ακτίνα για να προστατευθούν από τους... φασίστες.