Το στίγμα του για την επόμενη μέρα της Ευρώπης, έδωσε, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου  Βαγγέλης Μεϊμαράκης.   

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «οι διαχωριστικές γραμμές Δεξιός, Κεντρώος, Αριστερός είναι ξεπερασμένες στο πλαίσιο των Ευρωεκλογών» και σημείωσε ότι «ο ίδιος θέλει να εκφράσει τον μέσο Έλληνα- Ευρωπαίο πολίτη, ο οποίος θέλει να δημιουργήσει, θέλει να αναπτυχθεί, θέλει να μεγαλουργήσει, θέλει  ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, θέλει ασφάλεια μέσα σε μία μεγάλη και δυνατή Ευρώπη».  

Τόνισε, επίσης, ότι  «το διακύβευμα των  επικείμενων ευρωεκλογών», τις οποίες χαρακτήρισε ως τις πλέον κρίσιμες για την  Ευρώπη, «δεν θα είναι το Αριστερά, Δεξιά ή το φιλοευρωπαίοι εναντίον ευρωσκεπτικιστών, ούτε το δίλημμα των εκλογών του 2014 μνημόνιο-αντιμνημόνιο, αλλά το αν πιστεύουν σε μία μεγαλύτερη ,πιο δυνατή και κοινωνική Ευρώπη».  

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ακόμα  ότι «το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει να αντιμετωπίσει πολλά διλήμματα και πολλές προσκλήσεις και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει όλοι οι ευρωπαίοι, από κοινού, να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε για το καλό των χωρών μας και της Ελλάδας  και με ανθρώπους από το χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς γιατί αυτά που μας χωρίζουν είναι λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν».    

Σχολιάζοντας την άνοδο των λαϊκιστών και των ευρωσκεπτικιστών στην ΕΕ τόνισε ότι «το φαινόμενο αυτό, το οποίο βρήκε έδαφος λόγω των πολιτικών λιτότητας στην Ευρωζώνη και του μεταναστευτικού, αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για το μέλλον της Ευρώπης».  

Τέλος, σημείωσε  ότι «στόχος όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να είναι η ανάκτησης της εμπιστοσύνης  των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς».