«Τροχονόμο συμφερόντων» έτσι χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Ρόδο όπου βρέθηκε σε πολιτική εκδήλωση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έκανε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας την ανεξήγητη επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην εξουσία, καθώς ως «τροχονόμος συμφερόντων» υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα… «συμφέροντα» που καλείται να εξυπηρετήσει.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα και το πρόσφατο νομοσχέδιο για την τιμολόγηση των φαρμάκων.    

«Ήρθε επιτέλους η ώρα η χώρα να πάει μπροστά. Ήρθε η ώρα για μια πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αύριο συμπληρώνονται 71 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην μητέρα πατρίδα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην αίθουσα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Νεστορίδειου Μελάθρου στη Ρόδο, σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Εκλογές για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου».  

«Η σημερινή Ελλάδα ολοκληρώθηκε μόνο όταν ενσωματώθηκαν τα Δωδεκάνησα σε αυτή. Η περίοδος αυτή ήταν μια περίοδος που το έθνος μας έκανε υπερβάσεις.

Η γενιά των παππούδων μας των πατεράδων μας έστειλε μήνυμα που σήμερα είναι επίκαιρο. Οι αξίες όπως η εργατικότητα ο υγιείς πατριωτισμός που δε θα πρέπει να συγχέεται με τον στείρο εθνικισμό είναι επίκαιρες. Όλοι πρέπει να κάνουμε τις δικές μας υπερβάσεις. Κρινόμαστε καθημερινά από τη δουλειά μας», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί να κυβερνήσει αυτή τη χώρα όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτά που έκανε αλλά γιατί η ΝΔ μπορεί να τα κάνει καλύτερα.

«Η ΝΔ έχει δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Μακρυά από εμάς λογικές όπως "τους τελειώνουμε, μας τελειώνουν". Δεν μας ταιριάζουν. Δεύτερον είμαστε μια βαθιά λαϊκή παράταξη. Είμαστε κοντά στους αδύναμους. Κάνουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός» επεσήμανε χαρακτηριστικά.  

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψεις να ξεχαστεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε κατάμουτρα τους πολίτες καθώς άλλα είπε και άλλα έκανε. «Το δεύτερο ότι τσάκισε τη μεσαία τάξη και έπνιξε τον κόσμο στους φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε καταστροφική πολιτική στην οικονομία. Βαθιά προβληματική συμφωνία, αυτή των Πρεσπών και το λέω γιατί άκουσα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εκπλιπαρούν τον κ.Τσίπρα να κάνει και με την Τουρκία μια συμφωνία όπως στις Πρέσπες. Αρκετά κάνατε στην εξωτερική πολιτική. Φτάνει...» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρεται στη Βουλή σαν τροχονόμος συμφερόντων και ίσως αυτό να εξηγεί την επιμονή του να μείνει λίγο ακόμα στην εξουσία, όπως χθες με το νομοσχέδιο της τιμολόγησης των φαρμάκων. «Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που κατακεραύνωνε την περίοδο Novartis», επεσήμανε.  

«Διώξεις ασκήθηκαν και κατά πολιτικών προσώπων όπως κατά της κυρίας Δούρου, εκλεγμένης με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποια ήταν η απάντηση; Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να ψελλίσουν ένα καθυστερημένο συγγνώμη συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο. Δεν θέλω από εδώ να ζητήσω την παραίτηση της Δούρου. Θέλω από τους πολίτες της Αττικής στις επερχόμενες εκλογές να στείλουν την κ. Δούρου και τον κ. Τσίπρα στο σπίτι τους» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Τόνισε, δε, ότι αν ο κ .Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει τη θητεία του, τότε στις επερχόμενες ευρωεκλογές δε θα ψηφίσουμε μόνο για την Ευρώπη αλλά θα πρόκειται για εκλογές που αφορούν και την Ελλάδα. «Θα είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα πάνε σε κάλπες μετά από τέσσερα χρόνια και θα στείλουν μήνυμα στον κ. Τσίπρα "ως εδώ φτάνει πια"», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.   Ευχαρίστησε παλιούς και νέους φίλους της ΝΔ και τους κάλεσε σε απόλυτη κομματική εγρήγορση εμείς, ζητώντας τους μα πείσουν τους αναποφάσιστους ότι η νέα ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κάνει τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

  Τέλος, δείχνοντας ένα ανοξείδωτο καλαμάκι σε απόδειξη της ανάγκης για οικολογική συνείδηση, στην οποία όπως είπε δίνει μεγάλη σημασία ενώ δεσμεύτηκε και πάλι ότι θα εφαρμόσει τη νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο