Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους δικούς της ανθρώπους δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος, κληθείς να σχολιάσει τις διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε γιατί η Βουλή δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία των μηνύσεων σε πολιτικά πρόσωπα: «Για προστασία των δικών τους ανθρώπων. Μη ξεχνάτε ότι αυτοί υποστηρίζει ο ένας τον άλλο, ότι αυτή τη στιγμή είναι μια κυβέρνηση που δεν τηρεί τη νομιμότητα, δεν προστατεύει τον πολίτη, δεν εφαρμόζει τις διατάζεις που προστατεύουν τη δημόσια τάξη. Συνεπώς όχι μόνο παραιτούνται διότι δεν έχουν την ψυχή να το κάνουν αυτό και τη γενναιότητα αλλά προσπαθούν να κουκουλώσουν τους δικούς τους. Θα το ανοίξουμε το θέμα, θα πάρουμε τις εισαγγελικές διατάξεις, θα τις ερευνήσουμε και θα δείτε πως θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις και πως θα εκθέσουμε πρόσωπα και γεγονότα διότι θα ξανακάνουμε εγκλίσεις όπου θα αναφέρουμε περιστατικά τα οποία θα αποδείξουμε και τα οποία γνωρίζουν και οι Εισαγγελείς, τους τα είχαμε στείλει, τα γνωρίζει και η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τα είχαμε κοινοποιήσει, ότι το συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής με τους επικεφαλείς τους σε σχέση με την επικοινωνία που είχε και τη διαχείριση των εναερίων μέσων ενώ γνώριζε δεν έκανε τίποτα όταν το έσκασε στην κυριολεξία και άφησε ακέφαλη την υπηρεσία του ο Πύραρχος που διευθύνει την υπηρεσία εναερίων μέσων του ΠΣ.»

Για τον υπεύθυνο των εναερίων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Καπερνάρος είπε: «Με έγγραφο επισκεπτηρίου επισκέφτηκε την μονάδα μια κυρία την οποία ξενάγησε στα δύο καθηλωμένα ελικόπτερα και την πήρε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έφυγε σε άγνωστη κατεύθυνση.»

Προανήγγειλε κατάθεση νέας έγκλησης: «Με καινούργια στοιχεία και θα αποκαλύψουμε πολλά πρόσωπα και τα γεγονότα αυτά όπου τα ήξεραν οι Εισαγγελείς και επειδή ζητούσαμε από το ΠΣ να μας δώσουν τα έγγραφα αυτά δεν μας τα έδωσαν, λέγοντας ότι είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας και πρόκειται να σας τα δώσουμε. Παίρνω εισαγγελική παραγγελία που λεει να μας τα δώσει και πάλι δεν μας τα δίνει το ΠΣ προφανώς για να καλύψει τις πομπές του. Στη συνέχεια δεν έχουν κληθεί αυτοί να ερωτηθούν αν αυτά που καταγγέλλουμε εμείς είναι αλήθεια ή όχι, καθόλου και φυσικά δεν ασκήθηκε καμία δίωξη εναντίον αυτών των ανθρώπων για αυτή την αιτία.»

Ερωτηθείς γιατί δεν προχωρά η διαδικασία η Βουλή εναντίον του κ. Τόσκα και του κ. Σκουρλέτη: «Θέλουν να καλύψουν τους δικούς τους, το θέμα είναι όμως γιατί δεν επιμένει η Αντιπολίτευση.

Ο κ. Καπερνάρος ξεκαθάρισε, κλείνοντας ότι δεν θα το αφήσει το θέμα: «Τις καταγγελίες θα κάνω φεϊγβολάν για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε εκείνη την ημέρα. Τι κακουργίες και τερατουργίες έγιναν από ανάξιους, ανυπόληπτους και ανίκανούς υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου που είναι σε θέσεις κλειδιά και θέσεις προϊσταμένων ...»