Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
n4mzluaibqhb2mg7dvvh
Πολιτική

Πώς διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παυλόπουλος

Η βεβιασµένη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να τον προτείνει εκ νέου για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας προκαλεί κλίµα διχασµού στο κυβερνών κόµµα

Με φόντο το στρατηγικό σχέδιο του Μαξίµου για διεύρυνση της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς µέσα από την οικοδόµηση συµµαχιών µε τις αποκαλούµενες «προοδευτικές δυνάµεις», η βεβιασµένη κίνηση του Αλ. Τσίπρα να προτείνει εκ νέου για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας τον Πρ. Παυλόπουλο έχει ως αποτέλεσµα την πρόκληση εσωτερικών αντιδράσεων και την ανάπτυξη ενός υπόγειου κλίµατος διχασµού στο κυβερνών κόµµα.

Η πρόταση-δέσµευση Τσίπρα χαρακτηρίστηκε «πρόσκαιρος τακτικισµός», µε στόχο τη µετατόπιση του δηµόσιου διαλόγου στην ονοµατολογία για τον επόµενο Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί ο εγκλωβισµός του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.∆. στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προτεινόµενων αλλαγών για την εκλογή του Πτ∆ στο πλαίσιο της συνταγµατικής αναθεώρησης. Ωστόσο, η αναφορά του στην ανανέωση της θητείας του Πρ. Παυλόπουλου αιφνιδίασε δυσάρεστα σηµαίνοντα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών µια κατηγορία ιστορικών στελεχών της Αριστεράς, τα ονόµατα των οποίων το προηγούµενο διάστηµα µάλιστα είχαν προβληθεί στα σενάρια των εν δυνάµει υποψηφίων για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Χαρακτηριστική η περίπτωση του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. ∆ραγασάκη. Επίσης, την άποψη ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να ανοίξει από τώρα τα χαρτιά του για τον επόµενο Πρόεδρο συµµερίζονται ο γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόµµατος, Πάνος Σκουρλέτης, όπως και οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης, Νίκος Ξυδάκης, Αρ. Μπαλτάς κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το εκτάκτως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στα περίπτερα όλης της χώρας.