Το ρεπορτάζ των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» που έκανε λόγο για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου επιβεβαιώθηκε πλήρως. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αναφέρεται πως «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και συνολικά η εκστρατεία να σηματοδοτηθεί από το λογότυπο 'ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία'»

Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» δημοσίευσαν τη συγκεγκριμένη είδηση (δείτε εδώ) στο φύλλο που κυκλοφόρησε ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου.

Ονόματα σε κλίμα ηττοπάθειας

Κατά τα άλλα, η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων έγινε μία μέρα, όπου στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η «ιδέα» της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, για ανταλλαγή του «Δρομέα» (έργο του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου) με κάποιο από τα αγάλματα που έχουν στήσει στα Σκόπια οι τοπικοί παράγοντες.

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τη ΝΔ με διαφορά ακόμα σε διψήφιο ποσοστό.

Όσο για τα ονόματα: Πέραν από τους νυν ευρωβουλευτές που παρέμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλη, Κούνεβα, Κούλογλου), ανακοινώθηκαν πρώην υπουργοί, δημοσιογράφοι, άγνωστοι συγγενείς γνωστών προσώπων. 

Μεταξύ αυτών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος έκανε και το δικό του σόου στον αέρα της TV, η Μυρσίνη Λοΐζου (κόρη του Μάνου Λοΐζου) για την οποία υπάρχουν αντιδράσεις για τα παλαιά tweets της που υπερασπιζόταν την 17Ν, η νομικός Άννα Θεοδώρα Παπαδημητρίου Τσάτσου, εκλεγμένη με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και κόρη του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου, ο Δημήτρης Πλουμπίδης πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και γιος του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Νίκου Πλουμπίδη.

Επανέκαμψε και η Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία υπήρξε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την οποία τότε «στόλιζε» ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη λίστα και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο επίσης πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Πάντως, το μεγάλο όνομα, που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη δεν ανακοινώθηκε. Ούτε όμως έγινε συζήτηση για τις περιπτώσεις της Έλενας Κουντουρά και Σταύρου Δανέλλη, αν και η κατάθεση τροπολογίας για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή, θεωρείται θέμα ωρών.