Εκδήλωση με θέμα « Η ψήφος των αποδήμων & το φαινόμενο Brain Drain/Brain Gain» διοργανώνει η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 19.00 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην κεντρική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Κεντρικό ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και συντονιστές ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ε.Ε, Γιάννης Σμυρλής, και ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού, Τάκης Σκανδαλάκης.

Η Νέα Δημοκρατία κρατά πολύ ψηλά στην ατζέντα της το κοινωνικό φαινόμενο του Brain Drain και πως μπορεί να αναστραφεί, με τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει ότι «Οι νέοι δεν μου ζητούν ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο. Ευκαιρίες μου ζητούν για να φτιάξουν τη ζωή τους»

Αντίστοιχες αναφορές για την μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό και για την προβληματική κατάσταση στη χώρα έχουν κάνει και ξένα Μέσα Ενημέρωσης με την Deutsche Welle να τονίζει σε εκτεταμένο ρεπορτάζ της το γεγονός ότι οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό και ότι στενεύουν τα περιθώρια για τον Αλέξη Τσίπρα που ηγείται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας.

Για την ψήφο των αποδήμων, η Νέα Δημοκρατία έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα για «παιχνίδια» της κυβέρνησης με τους Έλληνες του εξωτερικού θεωρώντας τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας.