Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, η ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας την Ελλάδα της ανάπτυξης» που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Χανίων. Στην ημερίδα αναπτύχθηκε η δεινή κατάσταση της οικονομίας στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα από την οικονομολόγο κα Πολυτίνη Μαριδάκη, ενώ ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Πασιούρας Φώτης αναφέρθηκε αναλυτικά στην επίδραση της οικονομικής ελευθερίας στην επιχειρηματικότητα διεθνώς αλλά και εκτενέστερα στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της φορολογικής πολιτικής με στόχο την ανάπτυξη και τι δεσμεύεται να εφαρμόσει μόλις οι Έλληνες πολίτες της δώσουν την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. Συνοπτικά αναφέρουμε:

* Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% μέσα σε μια διετία.

* Μείωση του φόρου για τα μερίσματα στο 5%.

* Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους. Η μείωση θα έχει οριζόντια εφαρμογή.

* Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέσα σε μια διετία

* Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% από το 22% που είναι σήμερα. Αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρηματίες, ελευθέρους επαγγελματίες και αγρότες.

* Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και σταδιακή καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ 11% για το τουριστικό πακέτο.

* Κατάργηση του φόρου διαμονής.

* Σταδιακή και σε βάθος χρόνου μείωση έως και 25% των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

* Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, στο 15%.

* Αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια, για να στηριχθεί η αγορά ακινήτων.

* Έκπτωση φόρου 40% έως 50% για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων.

* Αναστολή του φόρου υπεραξίας, του φόρου επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων, για τρία χρόνια και επανεξέτασή του από μηδενικής βάσης τον τέταρτο χρόνο.

Νωρίτερα ο κ. Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη όπου και ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έγιναν στον νομό Χανίων από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα, για την πορεία των έργων αποκατάστασης, ενώ τόνισε την ανάγκη άμεσων ενεργειών για την υλοποίηση των έργων που αφορούν βασικές υποδομές και κυρίως του ΒΟΑΚ το οποίο και αποτελεί δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.