Τους συνταξιούχους θα συναντήσει για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι, όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής του συλλογικού τους φορέα Δήμος Κουμπούρης στη διάρκεια της πολυπληθούς συγκέντρωσης των «περήφανων γηρατειών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην καταβολή τελικώς κάποιας μορφής «φιλοδωρήματος» εν όψει του Πάσχα και στην άμεση κατάθεση της τροπολογίας για τη διάσωση των συντάξεων χηρείας τις οποίες είχε αποφασίσει να περικόψει.

Σημειώνεται ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ το πρωθυπουργικό επιτελείο διέψευδε ότι θα δοθεί «Δώρο Πάσχα», μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου και την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο κ. Τσίπρας δεν τους είχε δει ούτε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν αποφασίστηκε το πάγωμα των συντάξεων. Τότε έλεγε: «Το συγκεκριμένο μέτρο (σ.σ. της μη περικοπής) θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

Κοινώς, «κάντε τα στραβά μάτια αφού ούτως ή άλλως οι περισσότεροι θα πεθάνουν…».