Μία αποκάλυψη η οποία αναμένεται να προκαλέσει σάλο έκανε ο πρώην Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο «Action24» και την εκπομπή «Brain Storming» με τον Γιώργο Πιέρρο και Σταμάτη Ζαχαρό.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση η κυβέρνηση «έχει αφαιρέσει από τα μητρώα 10.000 συνταξιούχους».

«Ξαφνικά, δύο φορές και το 2017 και το 2018 από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες συντάξεις, η έννοια του χάθηκαν σημαίνει ότι έγινε παρέμβαση ηλεκτρονικά στις συντάξεις και διεγράφησαν», είπε ο κ . Βρούτσης. «Ελπίζω να μας ακούει δικαστικός λειτουργός», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

«Από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διεγράφησαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός Εργασίας.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για ποιο λόγο το έκανε αυτό η κυβέρνηση ο κ. Βρούτσης, απάντησε καταφατικά: «Για να φανεί ότι το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό».