Εικόνα «ρήξης» με τον Μανώλη Πετσίτη επιχειρεί να παρουσιάσει ο Νίκος Παππάς μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, υποστηρίζοντας ότι έπαψε να είναι συνεργάτης του το 2016 και ότι εργάστηκε με εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση αφορά συναλλαγές ιδιωτών. «Ας προχωρήσουν οι δικαστικές έρευνες, ας βγει ό,τι είναι να βγει. Η αντιπολίτευση επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς. Έχουμε το τεράστιο ζήτημα των θαλασσοδανείων των κομμάτων και το ερώτημα είναι αν θα επιστρέψουν τα λεφτά», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

«Ο Μανώλης Πετσίτης εργάστηκε από τις αρχές του 2016 στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρείες με τις οποίες η κυβέρνηση βρισκόταν σε σύγκρουση και δεν ήταν συνεργάτης μου», υποστήριξε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Παππάς.

Σχολιάζοντας το αίτημα της Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστήριξε ότι «ο καθένας για να πάρει δύο λεπτά δημοσιότητας μπορεί να καταφύγει σε συκοφαντίες». «Διαβιούμε με απολύτως καθαρό τρόπο», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις λίγους μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2018, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά με τον Μανώλη Πετσίτη πως «κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα»

Συγκεκεριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι «δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη. Υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά με τον Μανώλη Πετσίτη είχαν χαθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποια στιγμή βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά ασχολήθηκε με τον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν κατανοώ γιατί συζητιέται αυτό το θέμα. Εντυπωσιάζομαι που γίνεται συζήτηση γι΄αυτό το θέμα. Έχουμε έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία δεν είναι αρμοδιότητα κανενός στελέχους της κυβέρνησης» συνέχισε ο κ. Παππάς προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος. «Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ , προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση».

Το όνομά του Μανώλη Πετσίτη ήταν στο χαρτί με τις προβλέψεις συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα για το εκλογικό αποτέλεσμα το 2015. Πανηγύρισε στην αγκαλιά του Αλέκου Φλαμπουράρη τη δεύτερη νίκη του Σεπτεμβρίου, δίπλα ακριβώς από τον πρωθυπουργό. Φωτογραφήθηκε στο σημείο όπου κάνει δηλώσεις ο πρόεδρος της κυβέρνησης, μπροστά από το τζάκι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Κιτσάκος δήλωσε ότι τον έβλεπε στα υπόγεια του Μαξίμου και ότι τον δέχονταν στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπο των υπηρεσιών του Μαξίμου. Απο σερβιτόρος σε πιτσαρία στη Συγγρού βρέθηκε συνεργάτης επιχειρηματιών που έχουν συναλλαγές με το κράτος. Και εκπρόσωπός τους σε δουλειές με Κύπριους δικηγόρους.