Ένα νέο βιντεοσκοπημένο υλικό του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Channel 4 από το 2015, το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος, έρχεται στο φως δημιουργώντας νέα ερωτήματα για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη και τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό.

Στο βίντεο, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ο οποίος αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ενώ από πίσω του τον ακολουθούν οι πιο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και ο «γνωστός-άγνωστος» πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου και τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μανώλης Πετσίτης. 

Φυσικά δεν είναι αυτή η πρώτη φωτογραφία του Μανώλη Πετσίτη με τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είχε φωτογραφηθεί μαζί του (όπως και με τον πρωθυπουργό) το βράδυ των εκλογών, αλλά από το βήμα της Βουλής ζητούσε να μην τον εκνευρίζουν για το θέμα, διότι βρέθηκε κοντά τους το 2015.

Την ίδια ώρα, σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έγγραφο-ντοκουμέντο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές κινούνται με γοργότατους ρυθμούς στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη. Παράλληλα, όμως προκύπτει και ένα ακόμα σοβαρό ερώτημα: Πώς και γιατί οι αντίστοιχες ελληνικές αρχές δεν κινήθηκαν εξίσου άμεσα στην υπόθεση...

Οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στo νησί, ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει την άμεση κλήση της Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες.

Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.  

Διαβάστε επίσης: Αρτέμης Αρτεμίου, ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά και για τον Πετσίτη