Έγραφο-ντοκουμέντο αποδεικνύει πως οι κυπριακές Αρχές κινούνται με γοργότατους ρυθμούς στο άνοιγμα των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη. Παράλληλα, όμως προκύπτει και ένα ακόμα σοβαρό ερώτημα: Πώς και γιατί οι αντίστοιχες ελληνικές αρχές δεν κινήθηκαν εξίσου άμεσα στην υπόθεση...

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που παρουσιάζει το Newsbomb.gr, οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στo νησί, ειδικότερα τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Έρευνες επίσης γίνονται και στον Έφορο Εταιρειών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μανώλης Πετσίτης συμμετέχει σε εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, τις σχετικές έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη πραγματοποιεί η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η διακεκριμένη εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

Διαβάστε επίσης: Αρτέμης Αρτεμίου, ο άνθρωπος που γνωρίζει πολλά και για τον Πετσίτη

Γιατί καθυστέρησαν οι έρευνες

Νέες αποκαλύψεις κάνει ο «Βηματοδότης» σχετικά με την καθυστέρηση στις έρευνες. Όπως αναφέρει, ο Μανώλης Πετσίτης βρίσκεται εδώ και μήνες στη Λάρνακα. Ο άνθρωπος που… κρατούσε τη βαλίτσα του Νίκου Παππά και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου ζει εδώ και μήνες στο νησί, από όπου και τα βίντεο που διέρρευσαν με τον ίδιο να βρίσκεται σε πολύ καλή διάθεση. 

Ο «Βηματοδότης» μίλησε με πηγές του στην Κύπρο, οι οποίοι του είπαν ότι η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού, επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ (της κυπριακής Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος) έχει αποστείλει στην Αθήνα στοιχεία για τον Μανώλη Πετσίτη ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου.

Τα στοιχεία αυτά βρίσκονται εδώ και 40 ημέρες στο γραφείο της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αννας Ζαΐρη-Αρκουλή. Το πώς τα έχει αξιοποιήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι άγνωστο... 

Δεδομένου ότι κλήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τους ελέγχους που έχει διενεργήσει στην υπόθεση Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ και στην υπόθεση Λαυρεντιάδη--Πετσίτη, η κυρία Ζαΐρη θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να γνωστοποιήσει και το πώς αξιοποίησε τις τελευταίες έξι εβδομάδες τα στοιχεία των κυπριακών Αρχών για τον περίφημο «Μανώλη του Παππά».

Η επικεφαλής της ΜΟΚΑΣ ανταποκρίθηκε μέσα σε πέντε ημέρες στο αίτημα των ελληνικών Αρχών για την αποστολή στοιχείων για τον Μανώλη Πετσίτη. Δηλαδή έλαβε το σχετικό αίτημα από την κυρία Ζαΐρη στις 15 Φεβρουαρίου.

ΝΔ: Να κληθεί στη Βουλή η κ. Ζαΐρη

Την άμεση κλήση της Άννας Ζαΐρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας αναγκαία την παροχή εξηγήσεων από την πρόεδρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου χρήματος.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αξιώνει από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη-Λαυρεντιάδη-Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε, όπως έγραψαν -χωρίς να διαψευσθούν- τρεις κυριακάτικες εφημερίδες.

Η κ. Ζαΐρη θα κληθεί επίσης να εξηγήσει γιατί καθυστερούν αναιτιολόγητα και παράνομα να κατατεθούν στη Βουλή οι σχετικές εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής της οποίας προΐσταται.