Ύποπτες επενδύσεις και μεταφορές κεφαλαίων από την Βενεζουέλα στην Ελλάδα είχε στοχεύσει ο παραιτηθείς κεντρικός ερευνητής για το ξέπλυμα χρήματος στην υπόθεση Πετσίτη, όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα της Παρασκευής.

Στην επιστολή παραίτησής του, το στέλεχος ανέφερε τα εξής: 

«Προκαλεί, ωστόσο, κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε από τη θέση μου, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή, επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α' Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής. Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε».

Το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει ως αποδέκτη την πρόεδρο της Αρχής, Αννα Ζαΐρη, και αποκαλύπτει μία άλλη εστία πιθανής διαφθοράς πέρα από τις υποθέσεις ELFE, Πετσίτη, καθότι όπως αποκαλύπτουν Τα Νέα, τα αναφερόμενα για «αγοραπωλησία ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή» αφορούν δίαυλο ροής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα μέσω των υποκαταστημάτων δύο ελβετικών τραπεζών στις ΗΠΑ/ 

Τα χρήματα αυτά φέρεται να επενδύθηκαν στην Ελλάδα από το 2015, όταν και ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από αυτά είναι ακίνητα στην Αττική και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Υπολογίζεται το ποσό που θεωρείται ότι διατέθηκε είναι μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Βουλή η Ζαΐρη και το συγκεκριμένο στέλεχος

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχθεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας και να καλέσει για ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών την επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Αννα Ζαΐρη.

Ξάφνιασε ακόμα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η Τασία Χριστοδουλοπούλου -πρόεδρος της Επιτροπής- η οποία έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημα της ΝΔ για κλήτευση της Ζαΐρη.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, συνέχισε στο ίδιο αφήγημα για τον Πετσίτη, και ας είναι πλέον καθημερινές οι αποκαλύψεις. 

«Παίζει το θέμα σε ιστοσελίδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που θέλει να δημιουργήσει το παλαιό καθεστώς. Φέρνετε ένα θέμα ανύπαρκτο. Το κάνετε διότι θέλετε να δημιουργήσετε πολιτικό αντιπερισπασμό σε σχέση με την πολιτική εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας για τα δάνεια των κομμάτων» είπε και αναφέρθηκε στις διώξεις για τα 200 εκατ. ευρώ «δανεικά κι αγύριστα» που έλαβε, όπως είπε, η ΝΔ.

Μόλις πριν από ένα 24ωρο αποκαλύφθηκε ότι ο Μανώλης Πετσίτης ανέλαβε να εκπροσωπεί φορολογικά τους Κύπριους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Με απλά λόγια: Όταν ο Νίκος Παππάς έβαλε τον Πετσίτη στο Μέγαρο Μαξίμου (όπως πρώτα είχαν αποκαλύψει τα Παραπολιτικά), ο τελευταίος ήταν ήδη υπάλληλος του Λαυρεντιάδη. 

Διαβάστε επίσης: Παππάς-Πετσίτης-Αρτεμίου, το τρίγωνο της διαπλοκής

Οι δικηγόροι αυτοί είναι στελέχη της δικηγορικής εταιρείας του Αρτέμη Αρτεμίου, με τον οποίο ο κ. Παππάς είχε μεταβεί το 2013 στη Βενεζουέλα για λόγους που δεν έχουν επαρκώς αποσαφηνιστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία των ελληνικών φορολογικών Αρχών, ο Μανώλης Πετσίτης έγινε φορολογικός εκπρόσωπος των Παναγιώτου και Πιερή στις 23 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή 33 ημέρες πριν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές του 2015. Δηλαδή ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους δικηγόρους του Λαυρεντιάδη, λίγες εβδομάδες πριν εγκατασταθεί στο Μαξίμου και αρχίσει τις φωτογραφίσεις.