Αρτέμης Αρτεμίου: Κύπριος δικηγόρος, ειδικός στο άνοιγμα και τη διαχείριση offshore. Με αυτή την ένδειξη ο δικηγόρος, ο οποίος εντοπίστηκε να έχει σχέση και με την υπόθεση Πετσίτη, μέσω δύο συνεργατών του, ελεγχόταν από τις ελληνικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 20 ατόμων που σχετίζεται με αρχεία υποθέσεων φοροδιαφυγής αλλά και σε άλλες δικογραφίες (λίστα Λαγκάρντ, εξοπλιστικά σκάνδαλα, τραπεζικά σκάνδαλα, σκάνδαλο Siemens) που έχουν μπει στο στόχαστρο των ελληνικών Αρχών. Και για τους άλλους 19 ερευνάται αν μέσα από λογαριασμούς έχει διαπραχθεί το αδίκημα του «ξεπλύματος».

Παράλληλα, απαντήσεις στα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει για τις έρευνες που διενεργεί η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για την υπόθεση της ΔΕΠΑ και τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη θα κληθεί να δώσει η επικεφαλής της, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αννα Ζαΐρη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το αίτημα είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την ξαφνική παραίτηση του αρμόδιου ελεγκτή που διερευνούσε «το τρίγωνο Πετσίτη - Λαυρεντιάδη - Αρτεμίου».

Διαβάστε περισσότερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας.