Μετά την ανακοίνωση των PES Activists, στην οποία αναφέρουν ότι στηρίζουν το ΚΙΝΑΛ και όχι την Προοδευτική Συμμαχία των προθύμων, που επιχειρεί να συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σειρά παίρνουν τα πρώην μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Με αφορμή πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση τους, δηλαδή ότι η τάση που λειτούργησε για πολλά χρόνια στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ, με την ηγετική παρουσία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ως συλλογική οντότητα συμμετέχει δήθεν στη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, «συνάντηση για μια προοδευτική συμμαχία στην Ελλάδα και την Ευρώπη’’ στο Γαλάτσι και ότι ‘’μέλος’’ της θα χαιρετίσει την εκδήλωση, τα πρώην μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας, σπεύδουν να διαμηνύσουν τα εξής:

«Η Αριστερή Πρωτοβουλία, έπαψε να λειτουργεί, αμέσως μετά το θάνατο του καθοδηγητή, σοσιαλιστή και αγωνιστή αείμνηστου συντρόφου μας Γιώργου Παναγιωτακόπουλου. Μετά την εξέλιξη αυτή, είναι αυτονόητο ότι ουδείς έχει το δικαίωμα, εν ονόματι των οποιωνδήποτε προσωπικών του επιλογών ή επιδιώξεων, να αναφέρεται στο όνομα της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Για το λόγο αυτό, εκφράζοντας μάλιστα τους εκατοντάδες διαμαρτυρόμενους συντρόφους μας από όλη την Ελλάδα, γνωρίζουμε, σε όσους μεμονωμένους το επιχειρούν, ότι αυτό αποτελεί για μας καπηλεία χειρίστου βαθμού ενός πολύχρονου γνήσιου και πατριωτικού αγώνα και τους προειδοποιούμε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Τους προκαλούμε δε να αφήσουν την ανωνυμία τους και να εμφανισθούν Δημόσια για να μετρηθούν και να αποκαλυφθεί η άθλια, για λογους εντυπώσεων, πολιτική συμπεριφορά τους. Πάντως, να γνωρίζουν όλοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, δίνουμε σήμερα τον αγώνα, χωρία καμμια ξεχωριστή αναφορά, ως απλά μέλη, μέσα από τις τάξεις του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, για την Αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης». 

Εκ μέρους των εκατοντάδων πρώην μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας

Γιάννης Αξαρλής

Χρήστος Βασιλόγαμβρος

Πόπη Γερακούδη

Σταυρος Γρηγοριάδης

Σωτήρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κοτρόγιαννος

Λάμπρος Κουτρουλός

Παντελής Μαυραγάνης

Βασίλης Μπαρμπαγιάννης

Χρύσα Ντιντή

Γιώργος Πανταζής

Γιώργος Παπαθεοδώρου

Χριστίνα Παπαθεοδώρου

Διονύσης Πανταζάτος

Βασίλης Ραούλης

Παντελής Σταύρου

Γιάννης Φωτάκης

Θωμάς Χαχάμης