Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο προϊστάμενος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος στην ΕΡΤ1. Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη περιέγραψε το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα τους θα είναι το πρώτο στάδιο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

“Για εμάς οι ευρωεκλογές θα είναι ένα δημοψήφισμα που ο ελληνικός λαός θα πει “ως εδώ”. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τις τελευταίες εκλογές . Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι το πρώτο στάδιο της επερχόμενης αλλαγής. Είναι προφανέστατο ότι πρόκειται για μία μάχη ενάντια του λαϊκισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ΝΔ ενσωματώνει πολίτες , οι οποίοι βλέπουν με επιφύλαξη την Ευρώπη.

Είναι γνωστό ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Εμείς έχουμε διάλογο όμως και με αυτούς τους πολίτες. Με την ΝΔ θα συμπαραταχθούν και άνθρωποι που στο δημοψήφισμα ψήφισαν ναι και όχι. Ο δρόμος της αξιοπρέπειας της Ελλάδας είναι ο δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μάλιστα προέβλεψε ότι το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου θα είναι τέτοιο που θα στείλει το μήνυμα των επερχόμενων αλλαγών και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δίνει την περίοδο αυτή, μάχη χαρακωμάτων.
“Η ΝΔ θα είναι πρώτη δύναμη και ενισχυμένη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί καταποντισμό. Το αποτέλεσμα που θα δώσει ο ελληνικός λαός θα είναι ο προάγγελος της μεγάλης αλλαγής.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει τώρα να μετρά τα πράγματα. Έχει ένα σοβαρό πρόβλημα μπροστά του: Θα έχει ένα κακό αποτέλεσμα στην ευρωκάλπη και στην περιφερειακή κάλπη. Κανένα στέλεχος δε θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Δεν πρέπει να υπάρχει σύγχυση μεταξύ των εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 πήρε 26% στην ευρωκάλπη και λίγες εβδομάδες μετά πήρε 36% στις εθνικές εκλογές.
Το βράδυ των εκλογών θα είναι τέτοιο που θα προαναγγέλλει την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας δίνει μάχη χαρακωμάτων που τον απομονώνει από τους πολίτες και από την άλλη ο κ.Μητσοτάκης εκφράζει την πλειοψηφία της κοινωνίας μας” ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός θέλει απόλυτη διαφάνεια παντού. «Αυτό που έχει γίνει με την Novartis είναι ένα αντίστροφο σκάνδαλο».

«Αρχικά ο κ. Τσίπρας άνοιξε ο ίδιος στη Βουλή το θέμα. Ένα χρόνο μετά, την επομένη μετά ενός συγκλονιστικού συλλαλητηρίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος βγήκε έξω από το Μαξίμου και μας είπε ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Πέρασαν 14 μήνες μετά και αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και ακόμα δεν υπάρχει μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό. Υπάρχει σαφέστατα ανάμειξη γιατρών στο συγκεκριμένο θέμα. Βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι φαγώθηκαν 23 δις, όταν ο κύκλος της συγκεκριμένης εταιρίας είναι 3 δις ευρώ μέσα σε δεκαετία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην παρουσία του Χαράλαμπου Αθανασίου στην ΕΡΤ που προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

“Παραγραφή δεν θέλουμε να υπάρχει με τίποτα στην ΝΔ. Αυτό που είδαμε ήταν μία γκεμπελικού τύπου τακτική που υιοθετεί και η ΕΡΤ δυστυχώς. Ο κ.Μητσοτάκης είχε καταθέσει πρόταση ως νέος βουλευτής για αλλαγή του άρθρου 86. Εξαιτίας της σημερινής κατάστασης όλοι το γνωρίζουν ότι η δωροδοκία είναι παραγεγραμμένη και θα κρατήσουν ομήρους κάποιους ανθρώπους. Εμείς θα ψηφίσουμε για να μην δοθεί η παραμικρή αφορμή για να μας κατηγορήσουν ότι θέλουμε να μην πέσει φως.

Υπάρχει οργανωμένο προσπάθεια της κυβέρνησης που έχει εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη . 14 -15 μήνες γίνεται διερεύνηση της υπόθεσης. Αν έχει περάσει τόσος χρόνος διερεύνησης, τότε γιατί βγήκαν οι μισές περιπτώσεις των πολιτικών προσώπων και όχι όλες. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ένα εφεύρημα του κ. Τσίπρα για να ξεφύγει από τις τραγωδίες στο Μάτι, για το πούλημα της Μακεδονίας και για άλλα. Δέκα κατηγορούμενοι, στοιχεία για κανέναν. Η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της” ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας για απαράδεκτη στάση της ΕΡΤ απέναντι στον κ.Αθανασίου.

“Μπορεί να δωροδοκηθεί κάποιος αν δεν μπορεί να επηρεάσει μία υπόθεση; Μπορεί να δωροδοκηθεί γιατί μπορεί να επηρεάσει μία υπόθεση. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ χρησιμοποίησε την τοποθέτηση του κ.Αθανασίου και την μετέφερε με τον δικό του τρόπο. Ήταν απαράδεκτο. Υπάρχει γνωμάτευση των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ότι υπάρχει δωροδοκία κατά την άσκηση των καθηκόντων” είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σκληρή κριτική άσκησε και για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι δε θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία.

“Τέσσερα χρόνια αυτό που συμβαίνει με την ΕΡΤ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο ελληνικός λαός θέλει πλουραλιστική ενημέρωση. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόμαστε για μια ανεξάρτητη ενημέρωση μέσα από την άριστη συνεργασία των εργαζομένων. Ενα κανάλι που όλοι θα το χαιρόμαστε. Μία μέρα εκεί που παρακολουθούσα , είδα το πρόγραμμα να διακόπτεται και όλοι είδαμε την είδηση της ίδρυσης του κόμματος του κ. Τσιτουρίδη. Παράλληλα όλοι βλέπουμε την μετάδοση του μπριφινγκ του κυβερνητικού εκπροσώπου και όχι το αντίστοιχο των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης.

Οι 2500 εργαζόμενοι της ΕΡΤ δε θα πρέπει να έχουν καμία ανησυχία. Θα συνεργαστούμε μαζί τους. Η ΕΡΤ δε θα είναι μαγαζί προπαγάνδας κανενός κόμματος” σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη χαρακτήρισε πρόκληση την παραμονή της κυρίας Ξεπαπαδέα στη θέση της γγ διαφθοράς και επεσήμανε ότι ο κ.Τσίπρας είναι αυτός που επέλεξε να βάλει τον κ. Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τον εκπρόσωπο της διαπλοκής στην Ελλάδα.