Στην πλήρη οργανωτική συγκρότηση του κόμματος προχωρούν στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Επόμενο βήμα η εκλογή του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, ένα ευέλικτο όργανο που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και θα διαχειρίζεται τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Το Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από 21 μέλη και θα αναδειχθούν από την Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου ενώ, την ίδια μέρα θα εκλεγεί και ο Γραμματέας του κόμματος, όπου η κ. Γεννηματά πρόκειται να προτείνει εκ νέου για τη θέση αυτή τον απερχόμενο γραμματέα κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Εκτός των μελών που θα εκλεγούν, στο καθοδηγητικό όργανο θα συμμετέχουν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, που το συγκαλεί και έχει την ευθύνη της λειτουργίας του, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ο Γραμματέας Νεολαίας του φορέα.

Στο νέο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις, αναλογικά με τη δύναμή τους στην Κεντρική Επιτροπή.

Η σύνθεση του νέου Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου θα καθοριστεί εν πολλοίς από τους συσχετισμούς, που έχουν διαμορφώθηκαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή, όπου τη μερίδα του λέοντος έχουν εξασφαλίσει τα στρατόπεδα της Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, σε ποσοστό που 90%.

Το «Κ» σας δίνει σήμερα μια πρώτη γεύση για όλα τα ονόματα που έχουν πέσει στο «τραπέζι» των επιτελείων του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Οι υποψηφιότητες που ακούγονται από το προεδρικό μπλοκ είναι του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της και εξ απορρήτων της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Όθωνα, ο οποίος στο συνέδριο κατέλαβε την 3η θέση, με 965 ψήφους.

Του Γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ Χρήστου Πολυζωγόπουλου, που είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας τα του κρίσιμου πολιτικού και οργανωτικού συνεδρίου.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη, που κατέλαβε την δεύτερη θέση στο συνέδριο, με 1153 ψήφους, όπως επίσης και της υποψήφιας βουλευτή στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών Τόνιας Αντωνίου, η οποία κέρδισε τη μάχη των γυναικών στο συνέδριο, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα σε ψήφους.

Υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο επικεφαλής του Τομέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας, καθώς και ο υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Κώστας Πανταζής.

Όπως όλα δείχνουν, υποψήφια θα είναι και η Έφη Χαλάτση, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων της Χαριλάου Τρικούπη έχει πέσει και το όνομα της Συλβάνας Ράπτη.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση της Βόρειας Ελλάδας, τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι δύο.

Του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλου και του Ανδρέα Στοϊμενίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το ποια από τα δύο παραπάνω στελέχη θα βρεθεί στο νέο όργανο, θα εξαρτηθεί λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις εσωκομματικές ισορροπίες, όσο και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Βόρεια Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του συνεδρίου, αφού ως γνωστόν, δέκα περίπου στελέχη έμειναν εκτός Κεντρικής Επιτροπής.

Υποψήφιος για το νέο όργανο αναμένεται να είναι ο φιναλίστ του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κεντροαριστερά Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει ριχτεί στη «μάχη του σταυρού» για την ανανέωση της θητείας του στις Βρυξέλλες

Από το μπλοκ που τον στηρίζει, σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Ανδρέα Σπυρόπουλου, που αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στενό συνεργάτη του ευρωβουλευτή της ΕΛΙΑΣ, καθώς και του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη, ο οποίος κάνει δυναμικό come back.

Από το ωραίο φύλλο, στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα της Έλενας Αναστασίου, της Νανάς Βρυώνη και της Πέννυς Δαλαμπούρα από τη Θεσσαλονίκη.

Τα ονόματα που ακούγονται από την περιφέρεια είναι του υποψήφιου βουλευτή Ιωαννίνων Σωτήρη Ζαρμπαλά και του προέδρου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών Αντώνη Σαουλίδη.

Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως να θέσουν υποψηφιότητα και έμπειρα στελέχη της παλαιάς φρουράς, όπως ο Λευτέρης Κατσικαρέλης και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Οι υποψηφιότητες που ακούγονται από το ΚΙΔΗΣΟ είναι του Δημήτρη Ρέππα, του Μιχάλη Καρχιμάκη και της Αφροδίτης Παπαθανάση.

Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Καμίνη, ενώ πιθανή είναι και του Απόστολου Πόντα από την ΕΔΕΜ.

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία στελεχών από το χώρο της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού που παρέμειναν στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής. Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι του στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς Θόδωρου Μαργαρίτη, του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιου βουλευτή στη Β΄ Πειραιά Σταμάτη Μαλέλη και του υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιάννη Μεμάργολου.

Οι υποψηφιότητές τους αναμένεται να πριμοδοτηθούν τόσο από το προεδρικό μπλοκ, όσο και του Ανδρουλάκη, όπως συνέβη και στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας κόμματος – Βουλής, παρουσία στο νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο θα έχουν και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα ονόματα που ακούγονται είναι του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος παράλληλα δίνει τη μάχη του σταυρού στον Βόρειο Τομέα και θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση της έδρας, του Κώστα Σκανδαλίδη και του Οδυσσέα Κωνσαντινόπουλου.