Σε κλίμα ενθουσιασμού και σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο του πρώτου λιμανιού της χώρας, Γιάννη Μώραλη.

«Δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρά την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση, συνεχίσαμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά» είπε στην ομιλία του ο δήμαρχος.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στους 12 άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, το οποίο θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά και θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στους πόρους της Ο.Χ.Ε.

Αναλυτικότερα:

1ος Άξονας: Καλύτερη ζωή στην πόλη
2ος Άξονας: Φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη
3ος Άξονας: Ώθηση στην οικονομία της πόλης
4ος Άξονας: Έμφαση στη Γαλάζια Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα
5ος Άξονας: Προτεραιότητα στις Γειτονιές
6ος Άξονας: Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο
7ος Άξονας: Ο Πειραιάς Προορισμός
8ος Άξονας: Αθλητισμός για όλους
9ος Άξονας: Νέα «Έξυπνη Πόλη»
10ος Άξονας: Αλλάζουμε την εικόνα της πόλης
11ος Άξονας: Ανοιχτή και Έξυπνη Διακυβέρνηση
12ος Άξονας: Σχεδιάζουμε τον Πειραιά του 2030

Κλείνοντας ο κ. Μώραλης τόνισε: «Σήμερα, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, έναν όμορφο αγώνα προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Ο «Πειραιάς Νικητής», συνεχίζει δυναμικά. Ως ένας υπερκομματικός συνδυασμός, μακριά και έξω από κόμματα, ο οποίος συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έβαλαν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις, που παραμέρισαν τις όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις και συνεργάζονται με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουν το συμφέρον των Πειραιωτών».

Διαβάστε επίσης: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014, ανακοίνωσε την απόφασή του κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, τονίζοντας πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την επόμενη ημέρα της πόλης και σημειώνοντας πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος.

«Σήμερα», όπως είπε, «περπαταώ και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε έναν απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε από το 2014 μέχρι σήμερα στον δήμο του μεγάλου λιμανιού.

«Πριν από πέντε χρόνια, μια ωραία παρέα από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για τον Πειραιά, βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας» και συμπλήρωσε με νόημα για το βασικό κίνητρο δημιουργίας του συνδυασμού. 

O κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον υπερκομματικό χαρακτήρα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «ήμασταν οι πρώτοι που το 2014 δείξαμε τον δρόμο για το πέρασμα σε μια άλλη πολιτική λογική και μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συστήσαμε έναν υπερκομματικό συνδυασμό που αγκάλιασε και συνεχίζει να αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες».