Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
tl9m2prxa9sjbdn9uz25
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Εικόνα κατάρρευσης για ΣΥΡΙΖΑ - Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

Ανοίγει ακόμα περισσότερο η «ψαλίδα» - Συντριπτική υπεροχή ΝΔ στην παράσταση νίκης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Μία ακόμα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας (Opinion Poll για το Θέμα) και επιβεβαιώνει την εικόνα που έτσι κι αλλιώς έχει σχηματίσει η κοινωνία για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των Ευρωεκλογών και στην αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια: Διπλάσιο το ποσοσό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε τις καρτέλες:

Για τις εθνικές εκλογές, επίσης η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στις 14 μονάδες. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει38,5%, έναντι 21,9% για τον Αλέξη Τσίπρα. Η πανελλαδική έρευνα της Opinion Poll έγινε στις 15-17 Απριλίου, με δείγμα 1204 νοικοκυριά, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

Διψήφια διαφορά υπέρ ΝΔ και στην προβολή εδρών της Ευρωβουλής

Αντίστοιχη εικόνα κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει και από την προβολή εδρών του Ευρωκοινοβουλίου. Η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 10,8 μονάδες με τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ (7,5%) και τέταρτη την Χρυσή Αυγή. Έδρες εξασφαλίζουν το ΚΚΕ και η ΛΑΕ.

Στις έδρες: ΝΔ 9, ΣΥΡΙΖΑ 6, από δύο έδρες ΚΙΝΑΛ και ΧΑ και από μία έδρα ΚΚΕ και ΛΑΕ. Η Ελλάδα έχει 21 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.