Κυβέρνηση σε αποδρομή θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα μετά την ταύτισή του με τον Παύλο Πολάκη και την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, με αφορμή την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε εις βάρος του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

«Και ελάτε εδώ να τον υπερασπιστείτε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και θέτοντάς τους ενώπιον των ευθυνών τους, ενώ... έριξε και το μπαλάκι στον πρωθυπουργό: «Debate δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Debate θα έχετε στη Βουλή και πάρτε τον Πολάκη αγκαλιά, καθώς ένα και το αυτό είστε». «Ντροπή που τον στήριζετε σιωπηλά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα υπονοούμενα» από τον «ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη, για έναν άνθρωπο του οποίου η προσωπική διαδρομή αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας»

«Είναι ζήτημα ποιότητας και ήθους στο δημόσιο διάλογο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών. Με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Αν θέλουμε πραγματικά μία Ελλάδα των πολλών ή μία Ελλάδα των Πολάκηδων. Υπάρχουν στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι είναι πια για μένα ζήτημα αξιοπρέπειας και ποιότητας ένα ζήτημα ήθους στο δηόσιο διάλογο και αυτό είναι και το μεγαλύτερο διακύβευμα των επόμενων εκλογών» προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίθεση εξαπολύει και η Νέα Δημοκρατία κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «επέλεξε να καλύψει πλήρως τον Παύλο Πολάκη» μετά τη χυδαία δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κατά του υποψηφίου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να απομακρύνει τον χυδαίο και φαύλο Παύλο Πολάκη. Αντ’ αυτού επέλεξε να τον καλύψει πλήρως. Πήγε στη Βουλή για να επιβεβαιώσει ότι ηγείται της κυβέρνησης των Πολάκηδων και όχι των πολλών», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Βολές κατά του Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ακόμη και ο Νίκος Φίλης επισημαίνοντας πως «ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος της προοδευτικής παράταξης και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και αδικεί την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύει το έργο των οικογενειών και των ΑμεΑ για ίσες ευκαιρίες και πρέπει να επανορθώσει την αστοχία του». Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να προλάβει αντιδράσεις και να βγάλει τους βουλευτές του από την δύσκολη θέση να υπερασπιστούν τον Παύλο Πολάκη, ο πρωθυπουργός επέλεξε την «διαφυγή» μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρει και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από τον «φαύλο κύκλο» της εσωστρέφειας και της ενδοκυβερνητικής αντιπαράθεσης. Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε η τοποθέτηση Φίλη, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου για τις τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη στα social media, που, αυτή τη φορά, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ

Φόβο φαίνεται να αισθάνθηκε ο Παύλος Πολάκης που μίλησε για «διαστρέβλωση των όσων έγραψε» και συμπλήρωσε: : «Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος το οποίο υπηρετούμε και χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί κοινωνικά μέτρα υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα που προκύπτει προς την ΝΔ και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Κυμπουρόπουλο, είναι, αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής, που υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που συμβάλει στην άρση των διακρίσεων».

«Εγώ διατύπωσα μία πολιτική κριτική, σε μία δήλωση, η οποία, έλεγε κάποια πράγματα, από την στιγμή που, ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: Αυτά τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, τα θεωρούν "χάρες" που θέλουν να καταργήσουν» κατέληξε και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Μάλιστα, ενώ οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν εάν νιώθει την ανάγκη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, είπε: «Νομίζω απάντησα πολύ ειλικρινώς».

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Μετά τον πρόεδρο της «Παγκρητίου Ένωσης», Γιώργο Μαριδάκη ο οποίος μιλώντας στα parapolitika.gr χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, πλήθος κρητικών οργανώσεων δηλώνουν την αντίθεσή τους στη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη αλλά και στις προσβλητικές για την Κρήτη δικαιολογίες του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως ο κ Μαριδάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως: «οι κρητικοί σε καμία περίπτωση δεν είναι αγενείς ή επιθετικοί, ούτε έχουν ρατσιστική συμπεριφορά. Σε καμία περίπτωση δεν μας αντιπροσωπεύει ούτε ο ύφος , ούτε τα λεγόμενα του υπουργού και κατά συνέπεια οι δικαιολογίες του πρωθυπουργού δεν είναι αποδεκτές από εμάς. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι λόγω καταγωγής φέρεται έτσι. Οι Σφακιανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε μιλώντας στα parapolitika.gr και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού & Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ερφαλής», οποίος ανέφερε: «Δεν κάνει η καταγωγή τον άνθρωπό αψύ ή όχι» , ενώ συμπλήρωσε πως «δεν έχει καμία σχέση η Κρήτη με τη συμπεριφορά του Πολάκη».

Άλλος σύλλογος από την Ιεράπετρα, αυτή τη φορά, χαρακτήρισε «κάφρο» τον Κρητικό υπουργό αναφέροντας στα parapolitika.gr πως «το έχει παραξεφτιλίσει με την άθλια συμπεριφορά του».

ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 90.1 FM: ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΦΕΚ

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Κυμπουρόπουλος τόνισε πως βρίσκεται στη θέση αυτή μετά από μια διαδικασία υπό κρίση, σημειώνοντας ότι έχει περάσει από επιτροπή, έχει αξιολογηθεί και διορίστηκε μετά από 7 μήνες.

«Είναι μικρότητα να ανεβεί το ΦΕΚ. Ακολούθησα μια νόμιμη διαδικασία που υπήρχε κρίση, αξιολόγηση και σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι εγώ βρίσκομαι κάτω από μια διαδικασία υπό κρίση. Δεν είμαι μόνιμος επιμελητής, για πέντε χρόνια κρίνομαι για το αν η εργασία μου μπορεί να ανταποκριθεί στις λειτουργίες ενός νοσοκομείου, άρα έχω περάσει από μια επιτροπή, η επιτροπή με αξιολόγησε πέρασα από μια διαδικασία 7-8 μηνών μέχρι να γίνει ο διορισμός μου. Δεν είναι μια μέρα σηκώθηκε ένα τηλέφωνο, χρησιμοποίησα ένα νόμο και την επόμενη μέρα μπήκα. Αυτά χρειάζονται κόπο, προσπάθεια κανείς δεν μίλησε ότι δεν χρειάζονται κάποια υποστήριξη για να φτάσουμε σε αυτό που χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Υπηρεσίες για όλους, για όλους τους ανθρώπους που έχουνε ανάγκη, να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους εργαλεία, τις δικές τους δυνάμεις για να μπορούν να κάνουν την εργασία τους, την οικογένειά τους, να έχουν το σπιτικό τους, να κάνουν τα ταξίδια τους, να κυκλοφορήσουν σε ένα κράτος και να έχουν την προσβασιμότητα σε υπηρεσίες, δομές υγείας, εκπαίδευση. Η προσβασιμότητα δεν είναι μια θέση σε ένα νοσοκομείο, η προσβασιμότητα είναι παντού και αυτό απουσιάζει.

Όταν πέρασα στην Ιατρική Σχολή η προσβασιμότητα των κτηρίων ήταν ένα 15%, έτρεχα σε τεχνικές υπηρεσίες, στον πρόεδρο της σχολής για να μπορέσω να κάνω πιο προσβάσιμη τη σχολή. Όταν έφυγα από τη σχολή, η σχολή είχε γίνει με δικιά μου παρέμβαση ένα 85% προσβάσιμη. Αυτό θέλει κόπο, χρόνο και ξόδεμα του δικού μου ελεύθερου χρόνου για να κάνω κάτι το οποίο είναι απαραίτητο. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας, τα λεω γιατί είναι μια πορεία η οποία είναι πολύ μικρή σταγόνα το ΦΕΚ που ανέβηκε και αυτό δεν είναι ντροπή, είναι άδικο γιατί χάνουμε την ουσία. Η ουσία είναι αλλαγή και η ουσία είναι να φτιάξουμε τα πράγματα έτσι ώστε να είναι λειτουργικά και προσβάσιμα».

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που θεωρεί ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα: «Λυπάμαι γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και είναι μια κυβέρνηση η οποία τα προασπιζότανε δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την προάσπιση των δικαιωμάτων, γιατί δικαίωμα είναι να μπορώ να φεύγω, να κινούμαι και να βρίσκομαι στο χώρο που θέλω όποτε θέλω. Αυτό είναι ντροπή, όχι προς το πρόσωπό μου, δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζεται το πανανθρώπινο δικαίωμα του να κάνω τα θέλω μου όπως τα θέλω... Εγώ είχα την ιδιαίτερη χαρά να το έχω, πρέπει όμως να μιλάμε για όλους και αυτό αναζητώ εγώ.»

Σχετικά με την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή, σημείωσε: «Την πρώτη θέση τη λαμβάνω καθημερινά από την αγκαλιά, το χαμόγελο, τη χειραψία που παίρνω από τους συμπολίτες μου. Είναι πολύ σημαντικό το «ταξίδι», σίγουρα και ο προορισμός έχει σημασία αλλά και το ταξίδι ως ταξίδι αυτής της πορείας είναι πολύ σημαντικό, πολύ εγκάρδιο και πολύ όμορφο».