Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από τους κόλπους της Αριστεράς που παραδοσιακά στην Ελλάδα δεν είχε ταυτιστεί με τη χλιδή, φαίνεται να απολαμβάνει κατά καιρούς τις επίγειες απολαύσεις που του παρέχουν φίλοι του από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι οι διακοπές που έκανε με τη θαλαμηγό της οικογένειας Παναγοπούλου πέρυσι το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός απεικονίζεται στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτες με ένα πούρο να απολαμβάνει την ηρεμία που του προσφέρει το πολυτελές κότερο. Η ηθική διάσταση της υπόθεσης γίνεται ακόμη χειρότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνες τις ημέρες οι Έλληνες θρηνούσαν τα εκατό και πλέον θύματα από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. 

Εξίσου μεγάλη σημασία για την ηθική διάσταση των διακοπών του Αλέξη Τσίπρα έχει το γεγονός ότι έγιναν εν κρυπτώ. Οι πρωθυπουργοί γνωστοποιούν πάντα το σημείο που βρίσκονται για τις θερινές τους διακοπές καθώς, πέρα και πάνω από όλα, είναι εν μέρει και ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας διάλεξε να κάνει τις διακοπές του χωρίς να τεθεί υπόλογος απέναντι στον ελληνικό λαό. Κατ' αυτό τον τρόπο, επεδίωξε να αποφύγει τα αρνητικά φώτα της δημοσιότητας που θα μιλούσαν για «χαλαρές στιγμές του πρωθυπουργού» τις ώρες που εκατοντάδες άνθρωποι θρηνούσαν για τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

ΞΥΠΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Η συγκεκριμένη ιστορία, όμως, ξυπνά αναμνήσεις από δημοσιεύματα που έχουν δει στο παρελθόν το φως της δημοσιότητας και επιβεβαιώνουν αυτούς που λένε ότι ο πρωθυπουργός αρέσκεται στην καλή ζωή. Δεν έχει περάσει ούτε καν ένας χρόνος από τότε που ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος επιβεβαίωνε ότι σε βίλα ιδιοκτησίας του, εμβαδού 250 τ.μ. στο Σούνιο, διαμένει για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εφοπλιστής είχε σημειώσει τότε ότι έχει μισθωμένη τη βίλα στον ιδιοκτήτη της εταιρείας DHI Κωνσταντίνο Γιώτη ο οποίος την υπομισθώνει σε μέλος της οικογένειας του κ. Τσίπρα.

Με σχετική επιστολή του στην ιστοσελίδα dimotisnews.gr τόνιζε, μεταξύ άλλων, πως «το σπίτι είναι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965, απλό, χωρίς πολυτέλειες, πισίνα κ.λπ., σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου» ενώ συμπλήρωνε ότι είναι μισθωμένο μέχρι το 2024 στον Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHI.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του:

Κύριε Κοντογεώργο,

Στην έγκριτη εφημερίδα/site της περιοχής μας αναδημοσιεύεται ανάρτηση σχετικά με τη βίλα ιδιοκτησίας μου όπου δήθεν φιλοξενείται ο Πρωθυπουργός, κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Η εικονιζόμενη (λάθος) βίλα στο δημοσίευμα σας ανήκει στον εφοπλιστή, κ. Διαμαντίδη. Είναι όντως πολυτελής, 2.000 περίπου τ.μ. σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων. Βρίσκεται στα Λεγραινά.

Για να έχετε πλήρη ενημέρωση του θέματος σας στέλνω διευκρινιστικές σημειώσεις:

1) Το σπίτι που υπομισθώνει η οικογένεια του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στο Σούνιο και ανήκει όντως στην οικογένειά μου.

2) Είναι μισθωμένο εδώ και 20 έτη στον κ. Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHΙ. Η μίσθωση είναι μακροχρόνια και λήγει στις 10/3/2024

3) Η εταιρεία DHI του κυρίου Κωνσταντίνου Γιώτη υπομισθώνει το σπίτι σε μέλος της οικογενείας του Πρωθυπουργού, κυρίου Αλέξη Τσίπρα, για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καθώς έχει δικαίωμα υπομίσθωσης. Ο κ. Κωνσταντίνος Γιώτης με ενημέρωσε, κατόπιν των δημοσιευμάτων, ότι το υπομισθωτήριο έχει κατατεθεί στην εφορεία και ότι το υπομίσθωμα καταβάλλεται κανονικά μέσω Τράπεζας από την οικογένεια του κυρίου Πρωθυπουργού.

4) Το σπίτι είναι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965, απλό, χωρίς πολυτέλειες/πισίνα κ.λπ., σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου.

Με τιμή,

Θανάσης Μαρτίνος