"Ο χρόνος του εθνικολαικιστικού συνονθυλεύματος τελείωσε. Φεύγουν και «καίνε το γήπεδο»" τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και προσθέτει "με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ο δημόσιος διάλογος εξαχρειώθηκε".

Επισημαίνει ότι η αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της ΝΔ, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής. "Τους δοκιμάσαμε για τέσσερα χρόνια: φόροι, στραγγαλισμός της οικονομικής ανάπτυξης και διανομή βοηθημάτων. Ως εδώ, μπορούμε πολύ καλύτερα" υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ η κ. Σπυράκη σημειώνει ότι "η Ελλάδα οφείλει να είναι πολύ προσεκτική απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρέπει να παρασυρθεί από την Τουρκική προκλητικότητα" και συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ενεργοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους μας στην Ευρώπη για την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Τέλος απαντώντας στις κυβερνητικές αιτιάσεις για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ η ευρωβουλευτής της ΝΔ δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία ακροδεξιά στροφή στη ΝΔ, "ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ κοιτάζουν τον καθρέφτη και αναπολούν τον τετραετή σφιχταγκαλιασμό τους με τους ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα, ταυτισμένο με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα δώσει την μεγάλη μάχη της πλειοψηφίας στην επόμενη ευρωβουλή, μάχη απέναντι στον δεξιό και στον αριστερό λαϊκισμό" σημειώνει.