Στην Κοζάνη βρέθηκε ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, Φώτης Καρύδας προκειμένου να συμμετέχει στο πάνελ των ομιλητών παρουσίασης του βιβλίου «Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα» του Ερωτόκριτου Κυμιωνή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δημοσιοποιήθηκε η έναρξη του οργανισμού «Μανώλη Μαζί Μπορούμε» τον οποίο ίδρυσε ο Ερωτόκριτος και ο Φώτης Καρύδας αποτελεί ιδρυτικό μέλος. Πρόκειται για μια ομαδική δράση αγάπης και προσφοράς στα παιδιά με αυτοάνοσα των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις μεγάλες δαπάνες που απαιτούνται προκειμένου αυτά τα παιδιά να μεταβούν σε νοσοκομείο του εξωτερικού για την θεραπεία τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού, την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Γιάννης Σερβετάς, ενώ το πάνελ των ομιλητών αποτελούσαν οι κ.κ. Στέλιος Πιτένης διοργανωτής της εκδήλωσης και Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κρητών Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος», Μαρία Θεοδωρίδου εθελόντρια αγάπης, Γενναίος Μελισσηνός πατέρας του Αλέξανδρου, Άννα Τανή-Καραχάλιου Φιλόλογος – συγγραφέας και ο Φώτης Καρύδας.

Ο 14χρονος Αλέξανδρος Μελισσηνός κατάφερε να γυρίσει νικητής από το Χιούστον των ΗΠΑ όπου νοσηλεύτηκε σε εξειδικευμένο αντικαρκινικό κέντρο, όπου ακολούθησε χημειοθεραπεία μετά την διάγνωση ότι πάσχει από οστεοσάρκωμα.

Ιδιαίτερη στιγμή στο τέλος της εκδήλωσης, ήταν η έκπληξη που επιφύλαξε ο Σύλλογος Κρητών στον συγγραφέα με κρητική ορχήστρα και παραδοσιακούς χορούς, τιμώντας την καταγωγή του.