Δεκάδες ήταν οι κλούβες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν στη Λαμία -υπό το φόβο επεισοδίων- για μία ακόμα προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θυμήθηκε τον… Αρη Βελουχιώτη.

Χαρακτήρισε «ανατριχιαστικά επίκαιρα» τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: «Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

Για μια ακόμα φορά υπήρξε διχαστικός και τα έβαλε με την... «Ελλάδα των ελίτ», προφανώς ξεχνώντας τις δικές του διακοπές στα κότερα της ελίτ: «Όσο πλησιάζει κρίσιμη η ώρα γίνεται σαφές το δίλημμα αυτών των εκλογών. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Το δίλημμα λοιπόν είναι: Με την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα της ελίτ. Μας λένε, είναι διχαστικό το σύνθημα σας.»