Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς. Όλα αυτά τη στιγμή που οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Κομισιόν έχουν διακοπεί. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησε σε επαφές με τους επικεφαλής της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους. 

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν η προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Για το περιεχόμενο των επαφών του, ο κ. Θεοδωράκης θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο θα συναντάται στις 10 το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο αναγνώρισε ότι είναι περιορισμένες οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η σύγκλιση γίνεται με εντολή του πρωθυπουργού.

Ο κ. Θεοδωράκης κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε πως «αυτή η Βουλή πρέπει να δώσει λύση», ζήτησε να υπάρξει"εθνική συνεννόηση των ευρωπαϊκών κοινοβουλευτικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει πειστική πρόταση", απορρίπτοντας τα σενάρια εκλογών και δημοψηφίσματος.