Πιθανό δόλο πίσω από τα αναφερόμενα στον πρόλογο της έκθεσης νομισματικής πολιτικής που υπέβαλλε χθές ο διοικητής της Τράπεζας τη Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, διαβλέπει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία κατέθεσε για αυτό το λόγο μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Παγου.

"Οι αναφορές περι grexit και πιθανής εξόδου της χώρας απο την Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει συφωνία με τους εταίρους, είναι επικίνδυνες και δεν συνάδουν με τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το ρόλο του. Και άλλοι κεντρικοί τραπεζίτες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κατ ιδίαν όμως σε πολιτικούς αρχηγούς και όχι με αυτό τον τρόπο και δημόσια σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης", είπε, φωτογραφιζοντας τις συναντήσεις του τοτε διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς το 2009.

Ανέφερε μάλιστα πως "σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κεντρικός τραπεζίτης θα είχε παραιτηθεί".

Απο χθές το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες απο τραπεζικούς κύκλους, έχουν φύγει από τις τράπεζες λόγω του πανικού του κόσμου, πάνω απο 800 εκατομμυρια ευρώ ενώ η επίπτωση φαίνεται και στο χρηματιστήριο: "Μου τηλεφωνούν έντρομοι πολίτες στο πολιτικό μου γραφείο και με ρωτούν απο χθές τι να κάνουν με τα χρηματά τους".

Ο δόλος, σύμφωνα με την ίδια, ερευνάται και στο γεγονός ότι συνήθως αυτες οι εκθεσεις, κατατίθενται Οκτωβρη ή Φεβουάριο, ενώ ο κ.Στουρνάρας επελεξε να την υποβάλλει με τα συγκεκριμένα σχόλια, μια ημέρα πριν το κρίσιμο Eurogroup.