Με αιχμηρές ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καταγγέλλουν την στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου την οποία χαρακτηρίζουν προκλητική με αφορμή την αντίδρασή της στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την νομισματική πολιτική την οποία επέστρεψε στον Γιάννη Στουρνάρα ως απαράδεκτη.

 «Η Πρόεδρος της Βουλής όπως αποδεικνύεται από τις σημερινές της δηλώσεις στη συνεδρίαση της "επιτροπής για το χρέος", ξεχνά για άλλη μια φορά τον θεσμικό της ρόλο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ, η συμπεριφορά της δεν έχει καμία σχέση με τα καθήκοντά της και το σεβασμό που οφείλει να έχει στο αξίωμά της και συνεχίζει: Ο κ. Τσίπρας, οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του και να μην καλύπτει την απαράδεκτη συμπεριφορά της, η οποία κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της.

Ποτάμι: Παραληρηματικό show από την Κωνσταντοπούλου

Για ένα ακόμη παραληρηματικό show της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο το Ποτάμι με ανακοίνωσή του.

«Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βρει το θάρρος να υποδείξει στους «δικούς του ανθρώπους» ότι η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και εθνική συνεννόηση» τονίζει και παράλληλα χαρακτηρίζει «πρωτοφανή» την επίθεση της Προέδρου της Βουλής κατά του Γιάννη Στουρνάρα και αναφέρει ότι «στο ενδιάμεσο η Πρόεδρος της Βουλής πρόλαβε να επιτεθεί προσωπικά κατά του Ζ.Κ.Γιούνκερ και των ευρωπαίων ηγετών που συναντά ο κ.Τσίπρας.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού:

Το παιχνίδι της εξεύρεσης «εσωτερικών εχθρών» και «διεθνών συνομωσιών» είναι το αγαπημένο σπορ στελεχών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι αντιγράφουν πρακτικές του σκοτεινού παρελθόντος. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βρει το θάρρος να υποδείξει στους «δικούς του ανθρώπους» ότι η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους και εθνική συνεννόηση».

«Οι προειδοποιήσεις πάντως του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρώ είναι πολύ σοβαρές για να χαθούν στον ορυμαγδό ενός καυγά, από αυτούς που καθημερινά στήνει η κυρία Κωνσταντοπούλου και η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει να δει το δάσος και όχι το δέντρο ή μάλλον το δάκτυλο της κυρίας Κωνσταντοπούλου».