Στην εκτίμηση πως η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό γιατί θα είναι η επόμενη πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Τάκης Μπαλτάκος.

Ο κ. Μπαλτάκος τόνισε πως ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη από το αξίωμά του και να οδηγήσει το κόμμα του σε εσωκομματικές εκλογές στις οποίες –αν θέλει- θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος υποψήφιος.

«Δεν μπορείς να κερδίσεις εκλογές, όταν φοβάσαι τους ψηφοφόρους σου» είπε χαρακτηριστικά στέλνοντας το μήνυμα στον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ που... απεύχεται τις εκλογές.

Ο κ. Μπαλτάκος σημείωσε πως εξακολουθεί να έχει καλή εκτίμηση για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς –όπως ανέφερε- ο κ. Τσίπρας "ιδρώνει" τη φανέλα.

«Φέρνει σε δύσκολη θέση τους Γερμανούς. Αυτό είναι καλό αλλά από δω και πέρα, θα πρέπει να φερθεί διπλωματικά και να μη λέει όχι σε όλα» κατέληξε θεωρώντας ότι η τακτική Τσίπρα είναι σωστή αλλά θα πρέπει να έχει και πολιτική βούληση.